Arne Fredly. Foto: Bjørn Åge Mossin

DN anker til lagmannsretten

Fastholder kildevern som grunn til å nekte utlevering av Skup-rapport.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Dagens Næringslivs advokat Vidar Strømme i advokatfirmaet Schjødt, bekrefter overfor Journalisten.no at avisen anker forrige ukes kjennelse i Oslo tingrett.

Tingretten avgjorde at DN må utlevere den omstridte metoderapporten «Rapport fra innsiden» til retten, i forbindelse med Arne Fredlys injuriesak mot avisen og fem av dens medarbeidere.

Anker også bevisavgjørelse

– Vi fastholder at kildevernet hindrer DN i å utlevere rapporten. Samtidig anker vi tingrettens avgjørelse om å nekte DN å legge fram fire dokumenter. Papirene er ikke ment som bevis, men som tillatelige hjelpedokumenter, sier Strømme.

Begge forholdene ankes til Borgarting lagmannsrett.

Ifølge NA24 Propaganda torsdag kan Skup-rapporten om Fredly-saken være makulert av DN. Sjefredaktør Amund Djuve skriver i en epost til nettstedet at han ikke er kjent med at rapporten skal være slettet. Tidligere denne uka valgte Djuve å ikke svare på en epost fra Journalisten.no om samme forhold.

Ny anke kan komme

DN har foreløpig ikke bestemt seg for å anke et annet forhold knyttet til striden med Fredly. Borgarting lagmannsrett avgjorde nylig i en kjennelse at Fredly kan kjøre egen rettssak om utmålingen av eventuell erstatning og oppreisning.

– Vi vil ta en avgjørelse i løpet av neste uke, sier Strømme.

Powered by Labrador CMS