– Vi truer ingen

DNs gravejournalist Knut Gjernes, som er den som kritiseres sterkest av Fredlys bekjente, avviser at han og kollega Bjørn Olav Nordahl truer intervjuobjekter.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Jeg kjenner meg overhodet ikke igjen. Selvfølgelig truer vi ingen. Alle våre henvendelser til kilder i denne saken er logget og dokumenter på forsvarlig måte. Når det er sagt ser jeg ikke bort fra at enkelte føler det ubehagelig å bli oppringt av DN, sier Gjernes.

DN-journalisten ønsker ikke å kommentere spørsmål som Journalisten tidligere har stilt ansvarlig redaktør Amund Djuve, og som Djuve har avvist å besvare. Dette gjelder blant annet spørsmål om Gjernes og Nordahl fortsatt arbeider journalistisk med Fredly-saken, etter at de ble felt i Pressens Faglige Utvalg og saksøkt av Fredly.

Gjernes vil heller ikke kommentere hvorvidt han føler seg inhabil, slik Fredly mener reporteren er.

Helt utilgjengelig

Amund Djuve har vært utilgjengelig for kommentar hele denne uken. Ifølge DN er han bortreist på ferie, på et sted med kun tilfeldig mobildekning. Journalisten har forsøkt å kontakte Djuve både på telefon, inkludert tekstmeldinger, og via epost.

Også fungerende ansvarlig redaktør Tor Nondal har forsøkt å formidle kontakt mellom Djuve og Journalisten.

Djuve har ved tidligere anledninger fastholdt at det kun er han og featureredaktør Gry Egenes som kommenterer Fredly-saken. Også Egenes er på ferie, og har heller ikke svart på henvendelser fra Journalisten.

– Offentliggjør, eller hold kjeft

Generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund har følgende kommentar til den nye utviklingen i Fredly-saken:

– At noen føler ubehag på grunn av henvendelser fra Dagens Næringsliv, kan verken brukes som argument mot avisen eller mot journalistene. Det vil alltid være ubehagelig å bli oppringt av journalister som har som jobb å avdekke kritikkverdige forhold, og som mener å være på sporet av en stor sak. Men journalister skal naturligvis aldri true med negativ omtale dersom kilder og kontakter ikke samarbeider. Har man noe på noen, skal man offentliggjøre det, eller holde kjeft. Og det tror jeg faktisk Nordahl og Gjernes vet, i hvert fall håper jeg det.

Powered by Labrador CMS