Arne Fredly. Foto: Birgit Dannenberg

Fredlys DN-penger til Tanzania

Arne Fredly gir erstatningspengene fra Dagens Næringsliv til SOS-barnebyers arbeid i Tanzania.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Forrige uke ble det klart at det til slutt ble et forlik mellom investor Arne Fredly og Dagens Næringsliv. Ifølge avtalen måtte DN dekke Fredlys saksomkostninger i forbindelse med PFU-klagen og søksmålet, med 1,2 millioner kroner.

I tillegg fikk Fredly en oppreisning på 400.000 kroner for belastningen som artikkelserien har påført ham.

Barnebyen i Arusha

Nå er det klart at disse pengene skal gå til foreldreløse i Tanzania. Konkret er det et snakk om en utvidelsen av den eksisterende barnebyen i Arusha, heter det i en pressemelding fra SOS-barnebyer.

Prosjektet i Arusha har vært operativ siden 2000. Generalsekretær i SOS-barnebyer, Svein Grønnern, er svært takknemlig for gaven.

Fredly oppfordrer flere til å gi

Investoren har selv to små jenter på fire og åtte år:

– Jeg er glad jeg kan gi barna mine en trygg og god oppvekst, men samtidig er det vanskelig å la være å tenke på at det finnes tusenvis av jevnaldrende barn som må klare seg uten foreldrenes omsorg og tilgang til mat, klær og skolegang. Jeg er ikke i tvil om at pengene fra Dagens Næringsliv vil være til stor nytte, sier Fredly i den samme pressemeldingen.

Arne Fredly oppfordrer også flere til å støtte organisasjonens arbeid:

– Støtt opp om arbeidet SOS-barnebyer utfører for å hjelpe de minste til å overleve. Dette er en form for langsiktig «investering» som gir litt mening når resten av verden er preget av nedgangstider.

Powered by Labrador CMS