Klubbleder Ane Bamle Tjellaug. Foto: Erlend Berge/Vårt Land
Klubbleder Ane Bamle Tjellaug. Foto: Erlend Berge/Vårt Land

Klubben mener det ikke gagner Vårt Land å bytte redaktør nå

Klubbleder Ane Bamle Tjellaug forteller om en kaotisk og krevende situasjon for de ansatte i Vårt Land.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag ble det kjent at ansvarlig redaktør Åshild Mathisen i Vårt Land har fått beskjed av styreleder Per Magne Tveiten om at han ikke har tillit til henne.

Tveiten vil ikke bekrefte en slik beskjed, men Mathisen sier det slik til Dagens Næringsliv.

Situasjonen som har oppstått oppleves veldig kaotisk blant de ansatte. Det sier leder Ane Bamle Tjellaug i Vårt Lands redaksjonsklubb til Journalisten.

– Dette kom veldig ut av det blå. Vi er veldig overrasket. Det er en veldig uoversiktlig situasjon. Det er mye vi ikke vet, så det er vanskelig å uttale seg om, sier Tjellaug, som har vært klubbleder en måneds tid.

– Har klubben tillit til Åshild Mathisen?

– Vi har ingen grunn til mistillit. Åshild Mathisen har vært redaktør i snart to år, og ledelsen har sittet veldig kort tid. Vi har hatt en stor omstilling og implementert en ny strategi, så det er mye som har skjedd. Det som skjer nå skaper mye uro i en periode der vi helst ville hatt arbeidsro.

– Slår klubben ring om Mathisen?

– Vi er foreløpig veldig forvirret. Vi snakker mye om dette. Det er en veldig vanskelig og krevende situasjon. Det er veldig kaotisk for dette er noe som skaper støy, uro og diskusjon om hva som ligger bak. Vi ser ikke at det gagner avisen å bytte redaktør nå.

Tjellaug sier at klubben ikke har vært noe involvert i det som har skjedd, og at de heller ikke har fått høre begrunnelsen. Klubblederen for de rundt 28 medlemmene sier at de ikke har nok informasjon om situasjonen.

– Per Magne Tveiten har sagt det samme til oss som han sier til dere og DN: Ingen kommentar.