– Det er en stor ære for oss å vinne denne prestisjefulle prisen, sier regissør Benjamin Ree. Her sammen med Barbora Kysilkova.
– Det er en stor ære for oss å vinne denne prestisjefulle prisen, sier regissør Benjamin Ree. Her sammen med Barbora Kysilkova.

Dokumentaren «Kunstneren og tyven» vant gjev pris på filmfestival i London

Ble beste dokumentarfilm på BFI London Film Festival.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Den norske dokumentarfilmen «Kunstneren og tyven» vant søndag prisen for beste dokumentarfilm på BFI London Film Festival i London.

– Tusen takk til BFI London Film Festival og til alle de menneskene som har stemt på filmen. Det er en stor ære for oss å vinne denne prestisjefulle prisen, sier regissør Benjamin Ree.

31-åringens film, som hadde premiere i Norge i forrige måned, har fått en rekke internasjonale priser i løpet av året, blant annet Creative Storytelling-prisen i amerikanske Sundance og beste dokumentarfilm på Nordisk Panorama i Malmö.

Den vant også Andreasprisen under filmfestivalen i Haugesund og har blitt betegnet som en av årets beste filmer av BBC.

Ree er utdannet journalist og har tidligere laget dokumentarer og reportasjer for blant annet BBC, Reuters, NRK og VGTV.

«Kunstneren og tyven» skildrer hvordan den tsjekkiske, Oslo-baserte kunstneren Barbora Kysilkova får to verk stjålet fra sitt galleri av Karl Bertil-Nordland – som hun deretter maler portrettet til. Deretter vider historien, som Ree fulgte med kamera i flere år, seg ut til det som BBC omtaler som «en rørende historie om inspirasjon, skyld og gjenoppfinnelse i mange rike lag».

Powered by Labrador CMS