New York Times selger Boston Globe for en femtendedel av hva de selv betalte for 20 år siden. Foto: Awesomefund/Flickr.com
New York Times selger Boston Globe for en femtendedel av hva de selv betalte for 20 år siden. Foto: Awesomefund/Flickr.com

Liverpool-eier kjøper storavis

Mediekonsern selger med enormt tap.

New York Times selger Boston Globe og sine øvrige medier i New England-statene for 415 millioner kroner. Dermed tar mediekonsernet et enormt tap etter å ha betalt 6,5 milliarder kroner for avisen i 1993. Salgssummen nå er altså drøyt seks prosent av handelen for 20 år siden.

Det er New York Times selv som melder dette.

Salget betyr at mediekonsernet fortsetter å selge seg ut av medievirksomhet på den amerikanske østkysten. New York Times satser fremover i større grad på eget merkenavn og et internasjonalt marked. 

Kjøperen er den 63 år gamle amerikanske forretningsmannen John W. Henry. Han eier også fotballklubben Liverpool FC og baseball-laget Boston Red Sox. Henry har ifølge Wikipedia bygd seg opp innenfor futures- og valutahandler. Ifølge Forbes har han en formue på 8,9 milliarder kroner.

Boston Globe-handelen gjør at avisen igjen havner på lokale hender. Henry er riktignok ikke fra Boston, men har sterk tilknytning til området gjennom eierskapet i Red Sox.

Ken Doctor i Niemanlabs har laget en gjennomgang av kjøpet og av økonomien i Boston-avisen. Den kan du lese her.

Boston-avisen er bare en av flere amerikanske storaviser som for tiden er i spill. Også Chicago Tribune vurderes solgt, og da som en pakke med storavisen Los Angeles og sju andre aviser. Eierselskapet Tribune Company har siden finanskrisen vært under konkursbeskyttelse av retten, men kom ut av denne for en tid tilbake. Medieselskapet ønsker å fokusere på fjernsyn. Tribune eier 24 stasjoner i det amerikanske markedet.