Brannmannen-redaktør Lars Brendens meningsinnlegg på Facebook ble klaget inn, men ikke felt av PFU. Foto: NTB Scanpix

Full PFU-frifinnelse av tidsskriftet Brannmannen

Bred enighet i PFU.

Publisert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Pressens Faglige Utvalg (PFU) behandlet onsdag 28. august en klage fra brannsjefkandidat Anne-Margrete Bollmann.

Hun reagerte på et Facebook-innlegg signert Lars Brenden, redaktør for tidsskriftet Brannmannen, og pekte på en rekke punkter i Vær varsom-plakaten i sin klage.

Hun mente at hun selv ble omtalt svært negativt, at innlegget inneholdt faktafeil, at det utløste rett til samtidig imøtegåelse, og at det var en nær relasjon mellom den andre brannsjefkandidaten og redaktøren.

Hun beskrev at hun opplevde innlegget som krenkende, injurierende og «nærmest som et karakterdrap».

Men Bollmann fikk liten støtte fra utvalget som behandlet klagen onsdag. Sekretariet foreslo en uttalelse uten verken kritikk eller fellelse, og utvalget sluttet seg til uttalelsen etter en kort diskusjon.

– For meg er det åpenbart at Brannmannen må kunne benytte sin egen sosiale medier-kanal for å publisere en kommentar fra redaktøren, i en pågående debatt med stor interesse for bransjen. Jeg kan heller ikke se noen for nær relasjon eller angrep av faktisk art, uttalte PFU-medlem og Agderposten-journalist Liv Ekeberg.

PFU-medlem Nina Fjeldheim uttalte at hun forsto at polemikken i kommentaren gjorde at klageren følte seg angrepet og uthengt. TV 2-redaktør Anne Weider Aasen ledet diskusjonen, og sa at hun også kunne forstå at klageren opplevde det som tøft å lese kommentaren.

– Men den går inn som del av en løpende debatt, der mediet ser seg nødt til å komme med et slikt partsinnlegg. Ut fra det utvalget får opplyst kan vi ikke ta stilling til om innlegget inneholder faktafeil, og vi kan iallfall ikke påstå noe presseetisk brudd her, sa Aasen, som oppfordret klageren til å benytte seg av tilsvarsretten.

Powered by Labrador CMS