Britt Sofie Hestvik, Kommunal Rapport
Britt Sofie Hestvik, Kommunal Rapport

Kommunal Rapport leverer millionoverskudd.

Digitalt abonnement løfter bunnlinjen

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Inntektene i fagbladet Kommunal Rapport økte i fjor med over to millioner kroner og endte på 24,6 millioner kroner. Mens annonseinntektene er svakt opp og stillingsannonser går noe tilbake, er det størst vekst i abonnementsinntekter. med en økning på nesten 2,2 millioner kroner.

Det gleder ansvarlig redaktør Britt Sofie Hestvik som i fjor la nettsiden bak betalingsløsning. 

- Vi innførte abonnement på nettavisa i fjor og har fått bra uttelling for dette. Godt over halvparten av økningen i abonnementsinntekter er knyttet til digitalt abonnement. En mindre andel av inntektsøkningen skyldes økt pris på ukeavisa. 

Dermed kan det satses i redaksjonen. Hestvik forteller at styret i forrige uke vedtok at redaksjonen over sommeren skal utvides med ett fast årsverk.

Tjene på journalistikken

Ifølge redaktøren er det de digitale inntektene som gjør at staben utvides. Og fortsatt skal det være slik at abonnentene skal få forskjellig innhold i de to publikasjonene. Samtidig ønsker Hestvik å finne nye inntekter.

- I tillegg til de tradisjonelle inntektene, satser vi på å kapitalisere på journalistikken. Kommunebarometeret har vært en suksess her. Det har gitt oss en ny kjærkommen inntektsstrøm. Nå har vi begynt å selge abonnement på Kommunebarometeret også.

Stillingsannonser er en inntektskilde for fagpressebladene. I fjor falt inntektene med over 100.000 kroner. Inntektene ligger likevel tett opp mot tre millioner kroner.

Hestvik forteller at deres egne undersøkelser viser at bladet ikke har mistet markedsandeler og forklarer svikten med færre utlysninger. Nå fokuseres det på å få flere annonser digitalt. Særlig i perioder hvor avisen ikke kommer ut, som om sommeren.

Millionen til eierne

Det synes som tallene kan bli enda bedre når 2013 er tilbakelagt. Redaktøren forteller at da salget av abonnement på Kommunebarometeret startet, tok det under et døgn å komme halvveis til budsjett.

- Det er både godt og nødvendig å ha nye inntekter når noen av de gamle sitter lengre inne. Dessuten er det nok en bekreftelse på at godt innhold selger.

Bladet sender én million tilbake til eierne sine, en økning på 250.000 kroner sammenlignet med 2011.

Det mener redaktøren er både naturlig og forventet. Årets konsernbidrag er et av de høyeste som er sendt i den retning.

- Det er en verdi for avisa at vi også er økonomisk uavhengig av vår eier.

Powered by Labrador CMS