Røyken og Hurums Avis får mange søkere

I motsetning til de andre klubblederne fra Buskerud, er klubbleder Bente Elmung i Røyken og Hurums Avis strålende fornøyd med antall søkere.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I august utlyste avisa en journaliststilling. Antall søkere lå rundt 30, og blant dem var det veldig mange gode søkere, synes Elmung. Mange hadde journalistutdanning og erfaring og en god del av dem hadde også lokal tilknytning; de bodde i nedslagsfeltet, var i ferd med eller kunne tenke seg å flytte dit.

– Også forrige gang hadde vi noen bra søkere, men denne gangen var det bemerkelsesverdig mange gode, sier Elmung. Hun mener kvaliteten på søkerne de siste syv årene er blitt bedre og bedre.

Får gjøre alt

Hun viser til at leserne flokker seg om sine lokalaviser, og lokalavisene som gruppe øker i opplag. Elmung mener også det frister å jobbe i en redaksjon hvor ingen er spesialister og alle får gjøre alt. Kanskje er også terskelen for å søke avisa lavere enn for å søke i en større avis, undrer hun.

Røyken og Hurums Avis har redaktør og seks NJ-medlemmer. Totalt er det 12,8 årsverk i bedriften. Avisa ligger i et område med tilvekst; mange flytter dit for å få mer ut av pengene, når de skal kjøpe bolig. Lønnsmessig ligger de, ifølge klubblederen, midt på treet.

Fint sted å begynne

Torbjørn Engdal begynner 1. desember i stillingen som Røyken og Hurums Avis utlyste i august, men han er allerede på plass i redaksjonen i et vikariat. Engdal er 26 år, var ferdig med journalistutdanning i Bodø i 2005, og har dessuten studert medievitenskap og pedagogikk. Journalistisk erfaring har han fra kortere vikariater og sommerjobber.

– Jeg hadde lyst til å jobbe i en lokalavis. Det er greit å begynne i en liten redaksjon og få prøvd meg på mange oppgaver og bli bedre kjent med hvordan kommunene fungerer, sier Engdal.

Nær stor by

Han kunne godt jobbet i Drammens Tidende, men ikke akkurat nå. Og i Hallingdølen ville han jobbet om han ikke hadde hatt andre muligheter.

– Jeg vil gjerne jobbe på Østlandet i nærheten av noen store byer. Jeg liker at det skjer ting på fritiden min. Her er det ikke langt verken til Oslo eller Drammen, sier 26-åringen, som har tenkt å flytte etter jobben. Men foreløpig pendler han daglig en time i hver retning mellom hjemstedet Fredrikstad og Sætre i Hurum.

Klubbleder Bente Elmung merker at det er flere journalister enn bare Engdal som tenker urbant:

– Vår erfaring de siste årene er at de ønsker å bo i et urbant miljø og jobbe her.

Powered by Labrador CMS