Facebook betaler mediehus for videoer

Ønsker at store tradisjonelle mediehus skal bruke Facebook Live i nyhetsdekningen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det bekrefter produktdirektør Fidji Simo i Facebook Live til nettstedet Re/Code.

– Vi samarbeider med noen partnere, og i noen tilfeller vil samarbeidet inkludere finansiell støtte, sier Simo.

Onsdag lanserte nettgiganten «Facebook Live» for alle brukere. Tjenesten lar deg strømme video direkte og gir folk mulighet til å kommentere underveis.

Ifølge Re/Code skal mediehusene Facebook samarbeider med blant annet være The New York Times, BuzzFeed og Huffington Post - inkludert Vox Media som eier nettstedet Re/Code.

Det er ikke kjent hva Facebook bidrar med økonomisk, men ifølge nettstedet er dette første gang Facebook betaler for innhold fra nyhetsleverandører. Facebook skal også ha planer om å inkludere annonser, men det vil ikke skje med det første.

Les også: Schibsted-direktøren foreslår norsk alternativ til Facebook

Konkurrent og mulighet

Et mediehus i Norge som har brukt Facebook Live ved flere anledninger er VG. Øyvind Solstad, ansvarlig for sosiale medier i VG, mener Facebook er en konkurrent og en mulighet på samme tid - det er dermed viktig å bruke plattformen der det passer seg for at det skal bli lønnsomt.

Øyvind Solstad er ansvarlig for sosiale medier i VG.
Øyvind Solstad er ansvarlig for sosiale medier i VG.

Han trekker frem VM i Holmenkollen som et eksempel der VG har brukt Facebook Live bevisst for å rapportere fra løypene. I tillegg hadde VG sendinger på sin egen hjemmeside.

– Vi har fått mange positive kommentarer på bruken av livevideoer - og disse blir også prioritert høyt i Facebook-feeden. Vi vil fortsette å teste alle muligheter for å spre budskapet vårt der det passer seg, sier han.

Solstad er usikker på om VG ville inngått et slik samarbeid som Facebook nå gjør med internasjonale mediehus, men understreker at det ikke hans jobb å ta en slik avgjørelse.

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS