– Jeg har lenge irritert meg over NRKs dårligere og dårligere dekning av Oslo-saker generelt og Oslo-politikk spesielt, sier Venstres Hallstein Bjercke.
– Jeg har lenge irritert meg over NRKs dårligere og dårligere dekning av Oslo-saker generelt og Oslo-politikk spesielt, sier Venstres Hallstein Bjercke.

NRK Oslo og Viken

Politikere angriper NRK: – Liten relevans

Slakter NRKs dekning av Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Dagbladet skriver i dag at avisen har fått innsyn i et brev sendt NRK der samtlige gruppeledere i Oslo-politikken tar et oppgjør med dekningen av hovedstaden.

«Dessverre har vi merket oss at dekningen har blitt dårligere for Oslo, spesielt hva gjelder den journalistiske dekningen av Oslopolitikken, der NRK Østlandssendingen tidligere var en svært god kilde til nyheter om hovedstadens politiske liv», står det i brevet ifølge Dagbladets gjengivelse.

«Dagens sendinger på NRK Oslo og Viken framstår i kontrast som en slags «Viken rundt»-sending med liten relevans for de snart 700 000 innbyggerne i Oslo», står det videre.

– Jeg har lenge irritert meg over NRKs dårligere og dårligere dekning av Oslo-saker generelt og Oslo-politikk spesielt, sier Venstres Hallstein Bjercke til Dagbladet.

Han var ifølge avisen initiativtaker til brevet.

Chris Carlsen, distriktsredaktør i NRK Oslo og Viken, deler ikke Oslo-politikernes syn på dekningen.

– Vi er ikke enig i at vi dekker Oslo-politikken dårligere nå enn før. Men som et ledd i «Se innenfra»-satsingen har vi vridd fokus mer over på de berørte, de som bor i byen og hvordan de politiske vedtakene preger livet deres. Det betyr ikke at vi ikke ser politikerne i kortene. Tvert imot, sier Carlsen til Dagbladet.

Powered by Labrador CMS