Mediefolk:

– Sammen skal vi jobbe for å gi publikum i Oslo og Viken det tilbudet de ønsker og trenger fremover, sier Chris Carlsen.

Chris Carlsen blir ny NRKs nye distriktsredaktør i Oslo og Viken

– Jeg er veldig glad og stolt over å ha fått denne muligheten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I dag ble det klart hvem som overtar etter Grethe Ruud som distriktsredaktør i NRK Oslo og Viken. I en pressemelding skriver NRK at Chris Carlsen (45) overtar jobben.

Carlsen er i dag publiseringssjef i Oslo og Viken, og var tidligere distriktsredaktør i NRK Buskerud.

Han har også bakgrunn som redaksjonsleder for Dagsnytt og Alltid Nyheter, samt redaksjonssjef for riksnyheter, Her, P3 Nyheter, og Trafikkredaksjonen på Tyholt.

Carlsen er utdannet som journalist ved Høgskolen i Bodø, og har studert ledelse og endring ved NTNU.

– Jeg er veldig glad og stolt over å ha fått denne muligheten. Jeg gleder meg til å komme i gang og er ekstremt motivert for å ta fatt på oppgaven som redaktør for dette store og spennende distriktskontoret. Sammen skal vi jobbe for å gi publikum i Oslo og Viken det tilbudet de ønsker og trenger fremover, sier Carlsen i pressemeldingen.

Regionredaktør i region Sør-Øst, Heidi Pleym sier en sentral oppgave blir å jobbe videre med hva NRK samlet sett skal tilby publikum i Oslo og Viken.

– Oslo og Viken har et bredt oppdrag i et befolkningstungt og viktig område for NRK. Det er helt avgjørende at NRK når ut med mer av innholdet digitalt og at vi lager mer journalistikk som treffer flere unge, sier Pleym - og legger til:

– Chris har ledererfaring fra både lokalt og nasjonalt nivå, og vil sammen med lederne og medarbeiderne sikre at vi utvikler journalistikken og løfter oss digitalt.

Carlsen tiltrer stillingen 3. januar.

Powered by Labrador CMS