Bård Bjerkholt. Foto: Birgit Dannenberg

– Vi har måttet jenke oss betydelig

Dobbeltoppgjør i DN.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Da redaksjonsklubben i Dagens Næringsliv skulle sette seg ned å begynne på de lokale lønnsforhandlingene i fjor høst, kom mediekrisen og dermed måtte oppgjøret utsettes. Klubbleder Bård Bjerkholt forteller at det var viktigere å bevare flest mulig av arbeidsplassene.

Litt over ett år senere er oppgjøret i havn, men langt fra det redaksjonsklubben krevde da forhandlingene startet. Og disse forhandlingene var for både 2008 og 2009.

– Vi ble enige om et lønnstillegg på 14.800 kroner i snitt for de to årene, sier Bjerkholt. Lokalavtalen var klar mandag.

Det betyr at de ansatte fikk et lønnsløft på 2,75 prosent.

– Det er veldig lavt, men det var det som var mulig å få ut. Tilbudet fra ledelsen var atskillig lavere så vi brukte lang tid på å dra det i land.

Forlikte

Bjerkholt viser til at det i mange andre bedrifter har vært nulloppgjør. Så dette er bedre, sier han, men legger til at det også er oppgjør for to år.

Selv om redaksjonsklubben ikke var overvettes begeistret da tilbudet ble presentert, var det første tilbudet fra ledelsen på bare én prosent.

– Men nå er vi enige og vel forlikte.

Steilt

Tar man med i betraktning at klubben opprinnelig krevde 30.000 kroner mot ledelsens ene prosent for de to årene, sier det seg at frontene har vært steile.

– Det var de absolutt, i hvert fall i starten. Da var det veldig stor avstand. Vi gikk inn med krav på rundt 30.000 så vi har måttet jenke oss betydelig. Og så er det noen penger i en redaktørpott, men vi er mer opptatt av hva alle får.

Bjerkholt forteller at det ikke ventes noen bonus til journalistene i avisen. Derfor vil det forbause veldig om det utbetales bonuser til ledelsen i avisene eller andre deler av NHST.

Powered by Labrador CMS