DR skal spare på strømmen og låne ut pledd til ansatte som blir kalde.
DR skal spare på strømmen og låne ut pledd til ansatte som blir kalde.

DR skal spare strøm – senker temperaturen til 19 grader

Kjøper inn billige pledd til de ansatte i den danske allmenkringkasteren.

Publisert

Den europeiske energikrisen gjør at den danske allmenkringkasteren Danmarks Radio gjør en rekke tiltak for å spare på strømmen. Det melder danske Journalisten.

I en intern artikkel som danske Journalisten har fått tilsendt av DR, kommer det frem at DR senker temperaturen i mediehusets kontorer til 19 grader. De som har arbeidsplasser oppover i etasjene vil imidlertid kunne få litt varmere klima.

«Noen steder vil temperaturen være høyere, for eksempel på de øverste etasjene i Newsroom i DR Byen. Selv om temperaturen blir satt til 19 grader, vil det være en gradvis økning oppover i etasjene», skriver DR i dokumentet, ifølge Journalisten.dk

Normalt har DR satt temperaturen til mellom 20 og 24 grader i sine bygninger.

Billige tepper og pyntelys

Strømsparingen i DR kommer etter at den danske regjeringen inngikk en avtale med kommunene om å spare på strømmen i det offentlige. De anbefalingene har DR bestemt seg for å følge, og i tillegg til strømsparingen blir alle pyntelys og belysning til DRs adgangsveier slukket, skriver Journalisten.dk.

Ifølge artikkelen fra DR har arbeidsmiljørepresentanter i DR påpekt at 19 grader er kaldere enn hva det danske arbeidstilsynet anbefaler. Derfor skal DR «kjøpe inn billige tepper til utlån».

«Vi oppfordrer også til å være varsom med å åpne dører og vinduer, fordi det da blir trekk og bygningene kjøles for mye ned» sier sjef for DRs eiendommer, Pernille Toft.

Ifølge danske Journalisten understreker Toft at strømsparetiltakene ikke er økonomisk motivert. DR har fastprisavtale på strøm.

Powered by Labrador CMS