Bente Bjørdal. Foto: Martin Huseby Jensen

Krever oppsigelsen kjent ugyldig

Litt over et halvt år etter oppsigelsen ble presentert, møter Bente Bjørndal arbeidsgiver DN Nye Medier i retten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det var i fjor høst at DN Nye Medier måtte gjennom nedbemanning og sendte ut tilbud om tre sluttpakker til sine ansatte. En av dem som mottok tilbudet, Bente Bjørndal, nektet å akseptere det da det forelå i slutten av september.

Bjørndal sa den gang til Journalisten at hun opplevde tilbudet som et slag i ansiktet, særlig fordi ledelsen gjorde det klart at kompetansekravene var førende.

Usaklig oppsigelse

– Jeg mener at oppsigelsen er usaklig. Ledelsen har kunnet velge fritt ved å skjule seg bak såkalte kompetansevurderinger, slik at ingen har kunnet føle oss trygge på arbeidsplassen, sa Bjørndal.

Hun gjorde det den gang klart at det ikke lå noen økonomiske ambisjoner bak et eventuelt søksmål, men ønsket om å beholde arbeidsplassen sin. Hun har siden hun bestred sluttpakken arbeidet i DN.nos redaksjon fram til i forrige uke.

Ordentlig oppførsel

Ansvarlig redaktør Svein-Thore Gran gjorde det i fjor høst klart at han ikke ønsket å diskutere Bjørndals kompetanse.

– Som arbeidsgiver legger vi vekt på å oppføre oss ordentlig. Vi har lagt vekt på kompetanse i en bedrift hvor det er relativt få og forholdsvis lik ansiennitet. Skulle retten vise seg å være uenig i det, må vi ta det til etterretning.

Oslo tingrett har satt av to dager til saken.

Powered by Labrador CMS