Den dømte etter Vollen-drapet får ny rettssak i Borgarting lagmannsrett i november.

Drapsdømt vil ikke forklare seg med presse i salen

Domstoladministrasjonen har sendt ut varsel om at den domfelte ikke ville forklare seg dersom mediene er til stede.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Den dømte etter Vollen-drapet i 2014 vil ikke ha presse til stede når han skal forklare seg under den gjenåpnede saken neste uke.

I juni ble det kjent at en ny psykiatrisk vurdering slår fast at 15-åringen som drepte Anna Kristin Gillebo Backlund på barnevernsinstitusjonen Små Enheter i 2014, uriktig ble vurdert som tilregnelig da hun ble dømt.

Gjentakelseskommisjon åpnet saken og Borgarting lagmannsrett skal holde en ny rettssak som starter 2. november. Onsdag sendte Domstoladministrasjonen ut et varsel om at den domfelte ikke ville forklare seg dersom mediene er til stede inne i rettssalen.

Dersom pressen fastholder ønsket om å være til stede under forklaringen, varsler mannens forsvarer, advokat Cecilie Nakstad, at hun begjære lukkede dører for denne delen av rettssaken, skriver Domstoladministrasjonen.

Borgarting lagmannsrett dømte i 2016 jenta til forvaring i inntil ni år. Formelt har domfelte, som i ettertid har skiftet kjønn og i dag omtales som en mann, vært fengslet siden dommen ble avsagt. I realiteten har han helt siden pågripelsen vært innlagt på psykiatrisk sykehus.

Powered by Labrador CMS