Eline Rildå Bjørge (t.v.) og Kristin Engløkken Mainitz i Sarpsborg Arbeiderblad jobber med et felles graveprosjekt fra hvert sitt hjemmekontor. Det har bydd på noen uventede utfordringer.

Driver graveprosjekt fra hvert sitt hjemmekontor: – Går glipp av mye

SA-journalistene har støtt på nye utfordringer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

De siste tre månedene har Sarpsborg Arbeiderblad satset hardt på å dekke situasjonen rundt den pressede kommuneøkonomien. Etter initiativ fra Kristin Engløkken Mainitz, ble det sammen med kollega Eline Rildå Bjørge satt i gang et graveprosjekt i fjor høst.

Under oppstarten av prosjektet samarbeidet de to journalistene tett med sine kolleger. Kombinasjonen av effektive rutiner og uformell idémyldring ga prosjektet en pangstart – før de atter en gang ble sendt på hjemmekontor.

– Så her sitter vi, i hvert vårt hjem, og jobber med et stort graveprosjekt. Det innebærer jo noen utfordringer, sier Bjørge før Mainitz legger til:

– Det blir ekstra krevende å sitte hjemme og jobbe med et så stort prosjekt. Det blir tungt for hodet å jobbe med såpass store mengder tall og kilder, uten å kunne lufte det med sidemannen.

Verdifullt samarbeid

Graveprosjektet har så langt vært en berg og dalbane for de to lokaljournalistene. Sett bort fra noen hyggelige stunder med felles hjemmekontor, har utfordringene vært mange.

– Man går glipp av så mye verdifull kompetanse og erfaringsutveksling når man sitter hver for seg. Det er en viktig form for samarbeid som man mister på hjemmekontor, forklarer Bjørge.

Og selv om prosjektet har blitt fellesnevneren i de to makkernes nye arbeidshverdag, har de likevel ulike opplevelser av hva som har vært hovedutfordringene.

– For min del har den største utfordringen vært å ikke produsere like mye stoff utenom prosjektet. Sitter man på kontoret ser alle at man jobber mellom publiseringer, men på hjemmekontor blir det usynlig, forklarer Mainitz.

Hun legger til at prosjektet ikke har noen tidsramme, men at de i førsteomgang vil fortsette og følge utviklingen frem til sommeren.

– Heldigvis har vi en arbeidsgiver som har forståelse for at dette er tidkrevende, sier Bjørge.

Prosjektet engasjerer

Til tross for at arbeidsprosessen har blitt både utfordrende og uforutsigbar, kan ikke resultatet kalles noe annet enn en stor suksess.

– Selv om det har vært krevende med hjemmekontor, har prosjektet i seg selv vært utrolig spennende og lærerikt. Vi føler at vi har levert gode saker, og responsen har vært over all forventning, sier Mainitz før Bjørge legger til:

– Vi var veldig spente på hvordan den første saken skulle bli mottatt, med tanke på at temaet er kommuneøkonomi. Men til nå har alle sakene gått langt over det vi normalt måler for breddesaker. Det gjør jo noe med motivasjonen for det videre arbeidet.

Prosjektet har hittil resultert i en artikkelserie i 17 deler. Dekningen har sådd frø, og nå har andre kommuner, som Jessheim og Fredrikstad, begynt å undersøke situasjonen i egen kommune.

– Det er når vi har jobbet sammen at de gode ideene har kommet. Jeg gleder meg veldig til vi kan jobbe sammen igjen på kontoret, avslutter Bjørge.

Powered by Labrador CMS