Joschka Fischer. Foto: Bertelsmann Stiftung

Kjendispolitiker ville forby husbilder

Tysk høyesterett forkastet Joschka Fischers krav om vern etter Caroline-mønster.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tidligere utenriksminister Joschka Fischer tapte fullstendig i tysk Høyesterett i saken mot ukebladet «Bunte», skriver Spiegelonline.

Inspirert av dommen fra Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg, der tyske medier ble dømt for paparazzibilder av prinsesse Caroline av Monaco, trakk Fischer bladet for retten på grunn av en artikkel om hans nyeste huskjøp i Berlin. Fischer kjøpte i 2006 en eksklusiv villa til en anslått markedsverdi på rundt 1,5 millioner euro i Grunewald, et av Berlins fornemste strøk.

Bladet Bunte fotograferte huset fra gata og reiste blant annet spørsmål om hvor han tar pengene fra. I går fastslo Høyesterett at trykking av bilder av huset ikke griper inn i Fischers privatsfære og at spørsmål om Fischers privatøkonomi ikke krenker personvernet.

Revolusjonær

Joschka Fischer har i årevis vært i medienes søkelys. Han startet som revolusjonær studentpolitiker fra 68-tiden og fortsatte som politiker for miljøpartiet De Grønne. Advokaten til bladet Bunte unnlot ikke under prosedyren i Høyesterett å henvise til Fischers fortid og hans kamp for «de fattige».

Han mente det måtte være relevant å problematisere «hvilke mutasjoner et menneske gjennomgår i meninger og holdninger i løpet av sitt liv».

Seriegift

Fischers privatliv har vært godt stoff også på grunn av høy forbruk av ektefeller. Han giftet seg første gang i 1967 med Edeltraud Fischer, et bryllup som måtte inngås i skotske Gretna Green, siden bruden var mindreårig etter tysk lov.

Senere giftet han seg med arkitekten Inge Vogel og journalistene Claudia Bohn og Nicola Leske. Den nå 61 år gamle Fischer giftet seg igjen for fire år siden med den 28 år yngre Minu Barati, filmprodusent av iransk avstamning.

Powered by Labrador CMS