Geir Ramnefjell utnytter Facebook. Foto: Lars Eivind Bones

Dagbladet sender live-oppdateringer fra valget på Messenger

Politisk redaktør Geir Ramnefjell er ikke redd for å gi mer makt til Facebook.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fra klokka 05.00 onsdag morgen skal politisk kommentator John Olav Egeland kommentere presidentvalget for Dagbladet direkte på Messenger.

Politisk redaktør Geir Ramnefjell forklarer at Dagbladet hele tiden er på jakt etter nye måter å bruke teknologi for å tilby godt innhold til brukerne. Dette vil de nå gjøre ved å utnytte eksisterende teknologi. Dagbladet er nok den første medieaktøren til å benytte Chatbot i Norge, men internasjonalt har allerede CNN, The Guardian og The New York Times tatt i bruk konseptet.

– Vi gjør dette fordi det er en teknologi som finnes og som vi kan bruke til vår fordel.  

Chatbot ble lansert tidligere i år da Facebook slapp sin nye Messenger-app. En tjeneste der du kan abonnere på en Messenger-gruppe og få oppdateringer knyttet til den spesifikke saken. 

– Du kommer inn enda tettere med leserne og leserne kan stille spørsmål tilbake om noen lurer på noe. Det blir i større grad en dialog mellom vår kommentator og leserne.  

Også på egne nettsider

Tjenesten er oppe og går nå, men er ikke redaksjonelt bemannet før natt til onsdag. Om du nå for eksempel spør om hvem som vinner valget, vil chatbot sende et automatisk generert svar med siste oppdatering fra Nate Silver. 

Dagbladet skal også bruke oppdateringene fra Egeland på egne nettsider. Ramnefjell er ikke redd det blir for mange spørsmål for Egeland å svare på.

– Det vil vise seg. Men dette er ment som en ekstra service for de spesielt interesserte. Jeg tror det vil komme overkommelige mengder.  

Han forteller at dette er et lite resultat av et agenda-prosjekt Dagbladet har, der de jobber med nyheter i kortformat. Det er en egen digital løsning på Dagbladet.no som de fikk i stand etter de søkte Google om penger til digitale nyvinninger.

Utnytter Facebook

Ramnefjell er ikke redd en slik metode bidrar til å gi enda mer makt til Facebook. 

– Nå er det vi som utnytter Facebook og deres muligheter for å nå leserne på en direkte måte. Vi gjør innholdet tilgjengelig hos oss også, sier han.

– Er dette noe dere kommer til å gjøre mer av i fremtiden? 

– Du skal ikke se bort fra det. Vi skal teste det nå - både for oss og leserne. Vi må være villig til å teste nye ting og ideer som kan bidra til å gi leserne en rikere opplevelse av nyhetsleveringen.

Ramnefjell tror det blir spennende å kombinere hyppige nyhetsoppdateringer med innsikt og bakgrunn fra en erfaren kommentator. 

Powered by Labrador CMS