Hackere i Kina brukte falske brukerkontoer og satte opp falske nettsteder for å lure uigur-sympatisører, aktivister og journalister. Formålet var å infisere utstyret deres med spionasjeverktøy, opplyser Facebook.

Hackere utga seg for å være journalister

Facebook hevder å ha avverget spionasje mot uigurer.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Facebook hevder å ha avverget et forsøk fra kinesiske hackere på å spionere på uigur-støttespillere bosatt utenfor Kina.

Det dreier seg om ressurssterke hackere i Kina som har forsøkt å angripe i underkant av 500 uigur-aktivister, journalister og dissidenter som er bosatt utenfor Kina. De ble forsøkt lurt til å åpne lenker til nettsteder som var feller, ifølge Facebook.

– Denne gruppen brukte ulike taktikker for nettspionasje til å identifisere sine mål og infisere utstyret deres med skadelig programvare som åpnet for at de kunne overvåkes, heter det i et blogginnlegg fra Facebooks øverste nettspionasjegransker Mike Dvilyanski og selskapets sikkerhetssjef Nathaniel Gleicher.

Hackerne laget falske brukerkontoer på Facebook der de utga seg for å være journalister, aktivister og folk som støtter uigurer, for på den måten å bygge opp ofrenes tillit, opplyser Gleicher.

Powered by Labrador CMS