Illustrasjonsfoto: Kathrine Geard

Landslagskapteinen rett i strupen på mediene

Per Ciljan Skjelbred gir dem skylden for at landslaget får kjeft fra alle hold.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– En får inntrykk av at vi er luksusgutter. Ikke glem at vi kommer fra vanlige hjem, sukker Tyskland-proffen.

Landslagskapteinen var ikke nådig da han tok igjen med pressen etter Norges 2-0-seier mot Finland på Ullevaal tirsdag.

Skriveriene om fotballforbundets pengeforbruk rundt A-landslaget har skapt voldsomt debatt. Den ble ikke mindre da landslagssjef Per-Mathias Høgmo forsvarte utgifter i 30-millionersklassen med at en måtte «hindre at A-landslaget ble en nedtur for spillerne i Premier League og 1. Bundesliga».

– En får inntrykk av at vi er luksusgutter som skal kjøre økonomiklasse, ha seks seter for oss selv og spise trerettersmiddag. Ikke glem at vi kommer fra gata vi også, vi kommer fra vanlige hjem og er vanlige gutter. Det er luksus som ikke kler oss, der vi sitter på hotellet og spiller bondebridge. Da flirer vi litt for oss selv. Vi er ikke slik vi føler vi blir fremstilt i avisa, sa Skjelbred.

Småguttehumor

Hertha-spilleren omtaler mye av presseoppslagene den siste uken som «småguttehumor».

– Det var vært mye drittslenging, mye unødvendig. Det har vært mye usaklig og ting som ikke hører hjemme noe sted. Men det er ikke jeg som styrer dagsorden her, men dessverre dere. Vi kan ikke henge oss opp for mye i det. Det blir småguttehumor, mente trønderen.

– Enkelte aviser har skrevet ting som blir for dumt. Det har med respekt å gjøre fra begge hold. Vi har respekt for dere, og dere må prøve vise respekt for oss. Vi skal bygge opp norsk fotball, og da hjelper det ikke å rive ned alt vi prøver å bygge opp, het det som nærmest var en tirade mot norske medier, bare avbrutt av noen oppfølgingsspørsmål.

Uten skyld

– Er dere spillerne helt uten skyld i at det blir en slik negativitet rundt landslaget?

– Det kan godt være at vi har gjort noe negativt, men jeg aner ikke hva vi har sagt eller gjort for å skape det bildet heller. Jeg tror ikke vi har kommentert det så mye heller, sa kapteinen på NTBs spørsmål.

Så ille har deler av omtalen den siste tiden vært, at folk har tatt direkte kontakt med spillerne for å høre om hvor glamorøs egentlig landslagshverdagen er.

– Vi er profesjonelle. Vi får med oss ting. Folk tror på det som står i avisene. Vi får noen meldinger og telefoner fra andre hold, som lurer på hva som skjer. Det blir litt usaklig etter en hel uke med dette, sa Skjelbred.

Kvalikløft?

Selve fotballkampen ga ingenting som vil stagge kritikken.

– Førsteomgangen i dag var ikke noe særlig. Jeg skal ikke forsvare kampen i dag. Det var ikke som vi hadde håpet og sett for oss. Når det går ned, må det vel snart også gå opp også, sa Skjelbred til NTB.

Bare en god start på VM-kvaliken til høsten ser ut til å kunne berge Per-Mathias Høgmos landslagsprosjekt.

– Vi må opp veldig mange hakk for å hamle opp med Tyskland. Det vet vi, og vi vet også hva vi kan gjøre noe med, sa Skjelbred etter den dårligst besøkte landskampen siden 1992 (Færøyene).

Powered by Labrador CMS