Foto: Crestock.com
Foto: Crestock.com

Partiene dropper Frikanalen

Kun ett av de større politiske partiene har meldt sin interesse. Frp vil gjerne sende, men savner en invitasjon.

Publisert Sist oppdatert

Vi sikrer ytringsfriheten for små partier ved å gi alle en garanti om tv-tid gjennom Frikanalen, sa kulturminister Trond Giske (Ap) til NTB i mai. Samtidig ga han en million kroner ekstra i støtte til den reklameløse kanalen nettopp for å sikre at alle politiske partier skulle ha et sted å nå ut med sine synspunkter i forbindelse med stortingsvalget.

Små grupperinger

Ifølge Aftenpostens morgenutgave er det mellom seks og syv personer som har meldt sin interesse. Av disse er det bare ett parti som er representert på Stortinget, uten at Frikanalens daglig leder Finn H. Andreassen vil fortelle hvem det dreier seg om.

Han nøyer seg med å fortelle at det i tillegg til det ene, større partiet, dreier seg om «små grupperinger i det politiske bildet».

– Vi hadde nok regnet med at flere ville benytte denne plassen til å komme ut med informasjon om seg selv, ja, sier Andreassen til Aftenpostens morgenutgave.

Frp: – Ingen invitasjon

Generalsekretær Geir Almåsvold Mo i Fremskrittspartiet sier partiet ikke har søkt, fordi man aldri har fått noen invitasjon fra Frikanalen. Partiet produserer tv-sendinger som blant annet skal distribueres via satellitt under årets valgkamp.

Frps generalsekretær sier til Journalisten.no at han godt kan tenke seg å bruke Frikanalen til å vise partiets tv-produksjoner.

Finn H. Andreassen på sin side viser til at Frikanalen aldri har sendt ut invitasjon til noen, men at alle står fritt til å melde sin interesse ved å søke om å få bli redaktør på kanalen. Deretter søker man om å få sendetid.

– Det ene stortingspartiet som har registrert seg med en redaktør har foreløpig ikke bedt om å få sendetid, sier Andreassen til Journalisten.no.

Ikke overrasket

Høyres mediepolitiske talsmann Olemic Thommessen er ikke overrasket over at det er få søkere:

– Regjeringens håndtering av denne saken er pinlig. At Giskes løsning med Frikanalen ikke fungerer, kunne vi sagt på forhånd, sier Høyres Olemic Thommessen til NRK.no.