– Jeg er ikke ansatt i Geelmuyden Kiese, men de leier meg inn på prosjekt. Det stemmer at de har brukt meg på Kasakhstan, sier John Arne Markussen til Vårt Land.

Tidligere sjefredaktør i Dagbladet bistod med PR-oppdrag for Kasakhstan

Vil ikke gå inn på enkeltheter.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Vårt Land kunne tidligere denne uken avsløre at tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik fikk betalt for å delta på feiring av Kasakhstans 30-årsjubileum og for å skrive en kronikk om landet. En kronikk Vårt Land selv hadde publisert.

Bondeviks oppdragsgiver var PR-byrået Geelmuyden Kiese.

I dag kan Vårt Land fortelle at tidligere sjefredaktør i Dagbladet, John Arne Markussen, også var en del av oppdraget.

– Jeg er ikke ansatt i Geelmuyden Kiese, men de leier meg inn på prosjekt. Det stemmer at de har brukt meg på Kasakhstan, sier Markussen til Vårt Land.

På spørsmål fra Vårt Land om han har hatt kontakt med Bondevik i forbindelse med dette arbeidet, svarer Markussen at han kjenner Bondevik personlig, men at han ikke vil gå mer inn på enkeltheter i hva oppdraget for Geelmuyden Kiese gikk ut på.

Vårt Lands avsløringer har ført til at flere medier nå varsler at de vil stramme inn sine rutiner knyttet til publisering av innsendt debattstoff.

Bondevik-kronikken ble også brukt da Kasakhstans ambassade i Norge i høst laget et annonsebilag som hyllet landet og dets ledere i forbindelse med feiringen. Bilaget ble distribuert som et innstikk i Dagbladet.

Bondevik har i ettertid uttalt at han angrer på at han sa ja til at kronikken kunne bli brukt i PR-magasinet.

– Jeg ble senere orientert om at det var ønskelig at avisinnlegget også kunne inngå i et annonsebilag. Jeg protesterte ikke på det den gangen, noe jeg nok burde ha gjort fordi det er en uheldig sammenblanding av fri meningsytring og annonsering. Jeg fikk ikke betalt noe ekstra for dette, sier Bondevik til Vårt Land.

Powered by Labrador CMS