Håkon Borud sluttre som nyhetsredaktør i Aftenposten. Foto: Martin Huseby Jensen
Håkon Borud sluttre som nyhetsredaktør i Aftenposten. Foto: Martin Huseby Jensen

Nyhetsredaktør Borud ut av Aftenposten

Tone Tveøy Strøm-Gundersen overtar.

Publisert   Sist oppdatert

Tone Tveøy Strøm-Gundersen (44) er ansatt som nyhetsredaktør i Aftenposten. Hun etterfølger Håkon Borud (46), som slutter i avisen, skriver Aftenpostens stabssjef Arild Kveldstad i en pressemelding.

– Strøm-Gundersen er en sterk og tydelig leder. Aftenpostens lesere vil merke at hun er god til å prioritere hvor vi skal sette inn våre journalistiske ressurser, og internt i Aftenposten kjenner vi henne som en lagbygger med respekt i alle leire. Hun er en moderne medieleder som er sterk på det journalistiske faget og som samtidig evner å tenke Aftenposten som en helhet, sier sjefredaktør og administrerende direktør i Aftenposten Espen Egil Hansen i meldingen.

Uenige om funksjon

Borud ble ansatt for to år siden. Da kom han fra stillingen som sjefredaktør i Drammens Tidende og før det i Tønsbergs Blad.

– Espen Egil og jeg er litt uenige om nyhetsredaktørrollens funksjon og innhold. Det har vi hatt åpne og ærlige diskusjoner om en stund. Vi fant ut at tiden nå er inne til at jeg trer av, det passet for oss begge, sier Borud til Journalisten.

– Har uenigheten gått på konkrete saker, eller er den av mer generell art?

– Den har ikke gått på konkrete saker. Jeg har fått lov til å være med på Aftenposten-laget i to og halvt halvt år. Det har vært utrolig spennende og lærerikt. Vi har jobbet med flyktningkrisen, Panama Papers og vi har gjennomgått en digital revolusjon som jeg er stolt over å ha ledet.

Tar ferie

– Hva gjør du videre nå?

– Jeg slutter i Aftenposten og skal ta en ordentlig lang og fortjent sommerferie og tenke meg om. Nå blir det Vestfold-kysten og båtliv.

– Er du bitter når du nå forlater jobben som nyhetsredaktør?

– Nei, jeg er absolutt ikke bitter. Jeg har hatt en god dialog med Espen Egil og er komfortabel med det, sier Borud til Journalisten.

Leder Frank Lynum i redaksjonsklubben sier at redaktørskiftet viser at det er tøft på toppen.

Blåser på toppen

– Vi respekterer den beslutningen som er tatt av Espen Egil Hansen og Håkon Borud, sier Lynum.

Han sier ellers at klubben er fornøyd med valget av Strøm-Gundersen som ny nyhetsredaktør.

– Hun er en tydelig og klar leder med god standing internt.