Foto: Birgit Dannenberg

A-pressen tar hele HA

Samtlige minoritetsaksjonærer takket ja til A-pressens tilbud.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

A-pressen har de siste årene sittet med en eierpost på 41,5 prosent og med det vært største aksjonær i Halden Arbeiderblad. Resten av aksjene har vært fordelt på lokale aksjonærer som i all hovedsak har vært fagforeninger og forskjellige lag i Arbeiderpartiet.

Priset HA til 15 millioner kroner

Nå skal A-pressen ha fått aksept for sitt bud på 7500 kroner per aksje. Med 2000 aksjer totalt verdsettes avisen til 15 millioner kroner. A-pressen satte som en betingelse for budet at de minst fikk kjøpe 90 prosent av aksjene.

A-pressen startet forhandlinger med to av de største aksjonærene, Halden Arbeiderparti og Fellesforbundet, rett før generalforsamlingen i april.

– Når de største eierne bestemte seg for å selge, så var det vel liten vits for de andre å bli med videre som eiere. De ville uansett ikke fått noen innflytelse, sier ansvarlig redaktør Hans Petter Kjøge i HA til Journalisten.

Forrige gang A-pressen ville kjøpe seg opp til majoritet var prisen på langt hyggeligere, med en aksjepris på 20.000 kroner og en premie på 10.000 kroner. Siden A-pressen tilbød dette i 2003 har avisen svekket resultatet og gått med underskudd i de siste tre årene.

– Gledelig avklaring

Kjøge sier han er godt fornøyd med at HA nå blir en ren A-presseavis.

– Dette er en god løsning for Halden Arbeiderblad. Vi har levd lenge med en uavklart situasjon og det har vært mange kamper underveis. Når dette nå er avklart betyr det at vi kan sette i gang for fullt med å gjøre de grepene som skal til for å få til en sunn drift i avisen.

I første omgang betyr det nedleggelse av trykkeriet, salg av avishuset og innføring av nytt redaksjonssystem.

– Vi får nå effektuert de tiltakene som styret har gått innfor og som har vært ønsket i avisen. Det blir mye å ta tak i til høsten, sier Kjøge.

Salgsprosessen skal settes i gang i disse dager og planen er å selge huset med en opsjon på å kunne leie tilbake lokalene. Først må de imidlertid ut i midlertidige lokaler.

– Det er mange som forbinder dette huset med HA og bedre plassering får du ikke i Halden, Kjøge.

Powered by Labrador CMS