Faksimile av reklamebrevet som fulgte med Båtmagasinet.

Potensmiddel ble for stivt

Lesere sa opp abonnementet etter å ha åpnet reklamebilag i Båtmagasinet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

«Viagra’s naturlige arvtaker!» står det på toppen av et reklamebilag som var lagt ved Båtmagasinet. Man kan nesten se mastene svaie i opprørt hav. Og slik ble det også. Leserne reagerte og flere sa opp abonnementet sitt. Slik reklame ønsket de ikke i bladet sitt.

Dermed måtte bladets ansvarlige redaktør Hans Due ta grep. Han satte seg ned og forfattet et brev som ikke var like potent som reklamebilaget.

Stort

«Dessverre var vi ikke kjent med innholdet i bilaget før det ble plastpakket med Båtmagasinet og sendt ut til abonnentene.» Due skriver videre at det var en intern svikt som førte til at reklamen, stilet som et spesialtilbud til Båtmagasinets lesere, kom med.

«Vi i Båtmagasinet forsøker å lage et så seriøst og hyggelig blad som mulig og ønsker ikke å bli forbundet med den slags markedsføring.»

Brevet ble sendt ut til alle abonnentene ikke lenge etter at de hadde mottatt bladet med den potente reklamen. Men for noen av abonnentene ble reklamen for støtende.

– Det er noen som har sagt opp abonnementet som følge av dette, bekrefter Due.

Slapp

Båtmagasinet mottok flere sterke reaksjoner etter at plastikken rundt magasinet ble fjernet og den pirrende reklamen falt ut.

En av abonnentene skal ha fortalt at Båtmagasinet er blant favorittlesningen til datteren hans, og det var også hun som fant reklamen. Det likte ikke faren.

Ifølge Due kommer det ofte sterke reaksjoner fra lesere når bladet har reklame som ikke har tilknytning til stoffområdet Båtmagasinet skriver om. Nå har redaktøren tatt tak i salgsavdelingen, som også selger for andre blader i Aller-systemet.

– Er de overhodet i tvil om reklamen passer med vårt stoffvalg, så skal det til meg.

– Du sier fra deg en del potensielle inntekter på denne måten. Hvorfor det?

– Jo, men jeg tror konsekvensen kan bli mye større økonomisk om folk ikke følger oss lenger. Det blir som å vurdere om en redaksjonell sak er noe for våre lesere eller ei.

Powered by Labrador CMS