Halden Arbeiderblad angripes fra "alle" hold

Politikerne mener avisen gir Arbeiderpartiet mer plass enn andre partier.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Denne avisen er den eneste i Halden, og det er en trussel mot demokratiet, at avisen ikke er nøytral, sier ordførerkandidat Per Egil Evensen i Fremskrittspartiet til NRK.

Både han og andre lokale partitopper reagerer ifølge NRK på måten Halden Arbeiderblad “tegner” et vakkert bilde av Arbeiderpartiet.

Referatforskjeller

I slutten av juni i år offentliggjorde Høyres Hovedorganisasjon en meningsmåling om at Høyre for første gang var større enn Arbeiderpartiet i Halden. Dagen etter intervjuer HA “ti på gata” om hva de mente om lokalpolitikken. To av disse er sentrale i det lokale Ap, den ene sittende vararepresentant.

Også Venstre og Rødt opplever at opplever at de ikke får plass i avisen. Ifølge Venstre er dette særlig synlig i referatene fra kommunestyremøtene, hvor det ofte fremstår som om partiet deres ikke sier noe.

Urettferdig

Ansvarlig redaktør Hans Petter Kjøge i HA stiller seg undrende til kritikken og forteller til NRK at avisen har hatt møte med de politiske partiene med en gjennomgang rundt avisens ønsker om valgkampdekningen.

– Jeg opplever kritikken som urettferdig. Ikke minst fordi Halden Arbeiderparti er misfornøyd med Halden Arbeiderblad, sier han til NRK.

Powered by Labrador CMS