Multimediadirektør Hege Kosberg i TV 2 går på dagen. Foto: Espen Solli/TV 2.

TV 2-direktør går på dagen

Uenighet om utviklingen av tv2.no. 

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

TV 2s multimediadirektør Hege Kosberg har sagt opp sin stilling med øyeblikkelig virkning. Det bekrefter Kosberg overfor Journalisten.

Veien videre

– Årsaken er at vi er uenig om veien videre. Det skjer av og til, og da er det ikke bra verken for meg eller TV 2 at jeg går for lenge, sier Kosberg.

Hun vil ikke si noe om hvem hun er uenig med, eller hva uenigheten dreier seg om.

– Jeg vil ikke gå inn på dette.

Ifølge en melding lagt ut på TV 2s intranett mandag morgen begrunner Kosberg oppsigelsen med at hun ikke har lyktes bygge et sterkt tv2.no. Uenigheten skal dreie seg om hvordan det løses.

Kosberg har vært direktør i TV 2 Interaktiv, og sittet i sjefredaktørens ledergruppe, siden 2010. Utover tv2.no har hun hatt ansvar for nettspilletjenesten Sumo, mobil, TV 2 Skole og andre mindre multimediaområder. 

Doblet trafikk

Nettstedet tv2.no har nær doblet trafikken i løpet av Kosbergs periode, fra 268.000 gjennomsnittlig daglig unike brukere i 2010 til 488.000 nå i høst. 

– Jeg er veldig fornøyd med veksten hittil, selv om jeg selvsagt skulle ønske vi hadde klart å vokse fortere. 

Til sammenligning har NRK vokst fra 640.000 unike brukere til like over en million nå i høst.

Brukerinntekter

Dagens Næringsliv (DN) skrev nylig at TV 2 har rundt 200 millioner kroner i brukerinntekter fra Sumo. 

– Det er mer enn vi hadde planlagt i budsjettene. Samtidig foregår endringene fortere enn vi hadde trodd. Og det ligger fler digitalinntekter enn det DN skrev om, sier Kosberg, og viser til annonseinntekter. 

Når Kosberg nå forlater TV 2 etter vel 20 år sier hun at hun skal ta seg en pause.

– Jeg har noe på gang, men ikke bestemt meg. Jeg skal ta en bitteliten pause og finne ut hva jeg vil gjøre når jeg blir stor. 

Beklager

Konstituert sjefredaktør Jan Ove Årsæther sier han tar oppsigelsen til etteretning. Han sier at han ikke opplever uenighet mellom ham og Kosberg om veien videre, men at de står fast ved en valgt strategi.

– Vi valgte en strategi for en tid tilbake, og mener de siste ukenes vekst for tv2.no på nett og mobil understreker at den strategien er riktig. Tv2.no har i sin helhet blitt flyttet inn i nyhetsavdelingen og vi har trappet opp satsingen på nyheter. Også har vi rekruttert en del nettkompetanse fra våre konkurrenter, sier Årsæther. 

Inntil videre overtar Bård Espen Hansen ansvaret for tv2.no og mobil, rådgiver Kristian Bruarøy overtar Sumo og strategidirektør Kjetil Nilsen tar resten av Kosbergs gamle ansvarsområde.

Powered by Labrador CMS