Fornyingsminister Heidi Grande Røys. Foto: Tanja Heiberg Storm, UD

Forsinket statlig infopolitikk

Revisjonen av regjeringens informasjonspolitikk er forsinket.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I mars i fjor gjorde fornyingsminister Heidi Grande Røys det klart at regjeringens informasjonspolitikk skal revideres. Til Aftenposten viste statsråden til TV 2 Nyhetskanalen, NRK Alltid Nyheter og nettavisene som har kontinuerlig deadline.

– Er retningslinjene på hugget i forhold til det? Vi må se om det er behov for endringer. Utgangspunktet er åpenhet, tilgjengelighet og demokrati, sa hun.

Ting tar tid

Over halvannet år senere er regjeringen fortsatt ikke ferdig med arbeidet. I begynnelsen av september etterlyste Norsk Presseforbund en oversikt over fremdriften og spurte om det eventuelt er satt et nytt tidspunkt for når forslaget blir sendt på høring.

– Vi er dessverre noe forsinket i forhold til nevnte timeplan. Tidspunktet for iverksetting av høringen er ikke endelig fastsatt, men vi antar at det vil skje i løpet av høsten 2008, skriver Fornyings- og administrasjonsdepartementet i sitt svar.

Ingen garanti

– Vi jobber med et høringsutkast, og da har vi sagt at planen er å få dette ut høsten 2008, sier avdelingsdirektør Terje Dyrstad i departementet.

Dyrstad er også saksbehandler på høringsforberedelsene.

– Hvorfor tar det så lang tid å få dette ut på høring?

– Noen ganger tar det tid, og noen ganger går det raskere. Vi har sagt høsten 2008 og det håper vi å få til, sier Dyrstad.

– Det er jo knapt en måned igjen av høsten. Får dere det til innen den tid?

– Vi forsøker i hvert fall å få det til, men jeg kan ikke gi noen garanti.

Powered by Labrador CMS