Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen er naturlig nok meget godt fornøyd med resultatet av undersøkelsen NRK har bestilt. Foto: Birgit Dannenberg

TV 2 avviser positiv NRK-undersøkelse

Lar seg ikke imponere av at NRK kommer bedre ut på de fleste områder.

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er rikskringkastingen selv som har bestilt undersøkelsen. Den viser at prosentandelen av ungdom mellom 15 og 29 år som betaler NRK-lisens og er fornøyde med hva de får for pengene, øker fra 65 til 71 prosent fra i fjor til i år, skriver Dagens Næringsliv.
 
I hele befolkningen er så mange som 70 prosent ganske eller i meget stor grad fornøyd med hva de får, viser publikumsundersøkelsen, som er utført av TNS Gallup.

– Dette er veldig gledelig. Dette er høyest i verden. Holdning til lisens måles over hele verden. I EBU (Den Europeiske kringkastingsunion, red.anm.) regnes 50 prosent som høyt, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.

Han peker på at NRK ifølge undersøkelsen slår TV 2 og andre kommersielle konkurrenter på områder som nyhetsdekning, troverdighet og upartiskhet.

TV 2s nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther lar seg ikke imponere av tallene.

– Det er lite eller ingenting nytt i tallene fra NRK som de sender ut hvert år. Norstat utfører en tilsvarende undersøkelse for TV 2, der tallene er mye mer i samsvar med de faktiske seertallene og brukertallene for TV, Sumo og nett. Fakta viser at TV 2 har den mest sette nyhetssendingen for de under 60 år, sier Årsæther.

Powered by Labrador CMS