Daglig leder Jarle Tollaksen og ansvarlig redaktør Øystein Merkesvik er klare for nye tak. Foto: Kent Olsen

Karmøynytt får ny eier

Etablerer også mediebyrå.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I dag kom kom Norvegen Media AS til enighet med Haugaland Media AS om oppkjøp av lokalavisen Karmøynytt og nyhetsportalen hnytt.no, skriver Norvegen Media AS i en pressemelding.

Videre står det i pressemeldingen at det nye mediehuset fusjonerer med reklamebyrået Rgb-Design AS og etablerer et fullskala mediebyrå med satsing på innholdsproduksjon og rådgivning i tillegg til digitale og grafiske tjenester.

– Karmøynytt skal fortsatt være den viktigste informasjonskanalen for innbyggerne i kommunen, sier ansvarlig redaktør Øystein Merkesvik.

Merkesvik har siden 2015 vært ansvarlig redaktør for TV Haugaland, Karmøynytt og hnytt. Han skal lede Norvegen Media AS sammen med Jarle Tollaksen, som er ansatt som daglig leder i selskapet. Tollaksen kommer fra stillingen som daglig leder i Rgb-Design.

Papirutgaven til gratisavisen Karmøynytt har ifølge pressemeldingen 20.500 ukentlige lesere. I tillegg satser avisen på å være aktuell på karmoynytt.no.

På nett skal det skje mer fremover, lover redaktøren.

– På våre nettsider vil vi følge nyhetsbildet tett og våre journalister vil i større grad sende direktevideo og lage videoreportasjer fra lokale begivenheter.

Merkesvik vil stå som redaktør i TV Haugaland inntil det er avklart hvem som blir ny eier av kanalen.

Største eier i Haugaland Media AS har vært FK Haugesund AS. Fotballklubben er tidligere blitt kritisert for å favorisere avisen den selv eier, når nyheter skal offentliggjøres.

Powered by Labrador CMS