Jens Egil Heftøy. Foto: Tracey Lavalette

Vurderer ny Skup-by

Styret skal drøfte alternativer for 2011.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Årets Skup avholdes i Tønsberg for sjette gang. Nå ser daglig leder Jens Egil Heftøy på andre mulige arrangementssteder. Styrets beslutning gjøres kjent på konferansen i mars.

Miljøforandring

Heftøy ser flere gode argumenter for å flytte Skup, men understreker at det ikke er sikkert at det blir utfallet. Både behov for en miljøforandring og prisspørsmål spiller inn.

– Nå har vi vært i Tønsberg så lenge at det kanskje er på tide å gjøre noe annet. Men vi må erkjenne at de fleste deltakerne kommer fra Østlandet.

Likevel vil ikke Skup legge konferansen til Oslo, hvor den ble avholdt første gang, i 1990.

– Man mister lett konferansefølelsen hvis det skal være her, og det blir lett å stikke av gårde på andre ting. Det skal være kompakt, både faglig og sosialt. Jeg kan telle på én hånd hvor mange timer jeg har tilbrakt utenfor hotellet når jeg har vært på Skup, sier Heftøy, som har vært på 10 av de 19 foregående konferansene.

Logistikk

Heftøy har gjennomført en anbudsrunde med hoteller i Bergen, Molde, Tromsø, Gardermoen og Hamar. Logistikk vurderes som vel så viktig som hotellpriser. Nærhet til flyplasser med god tilknytning til utlandet er sentralt for innflyging av utenlandske foredragsholdere.

– Vi er avhengige av å ha et knutepunkt, og det er ikke gitt at man drar til et usentralt sted bare fordi prisen er lav.

Flere steder er diskvalifisert fordi de ikke har god nok kapasitet. Skup har behov for 600 – 650 hotellrom. Det er også viktig for Heftøy at Skup ikke utkonkurrerer de regionale journalistkonferansene.

– Vi skal ikke tråkke dem på tærne heller.

Kostnadsfokus

I fjor gikk Skup med 420.000 kroner i underskudd. Heftøy mener det er mer sannsynlig at de vil gå med overskudd enn underskudd i år.

– Fordi tapet i fjor var så stort har styret nå snudd seg i leting etter inntekter, og det har vært et sterkt fokus på kostnader. Utgiftene til reiser er i år lavere, med flere britiske foredragsholdere og bare en amerikansk.

Deltakeravgiften er kun økt med 30 kroner, til 2.400 kroner. Heftøy sier styret vurderte å skru opp prisen mer, men kom til at det var et galt signal å sende til en bransje i krise. Dessuten kunne det ført til færre deltakere, noe som ville spist opp fortjenesten.

500 påmeldte

Den offisielle påmeldingen for i år er nå avsluttet med drøyt 500 deltakere, og det er fortsatt plass til flere.

– Vi hadde fryktet færre siden veldig mange journaliststillinger er forsvunnet, og vi vet av erfaring at konferanser er noe mange kutter ut når de skal gjennomføre økonomiske nedskjæringer.

Alle de store redaksjonene har meldt på flere i år, bortsett fra NRK. Tidligere har de utgjort en fjerdedel av deltakerne, men i år vil andelen være betydelig lavere. Påmeldingen fra de andre redaksjonene kompenserer ikke for NRKs kutt.

– Vi har fått signaler om at OL og Alexander Rybak er årsaken. Jeg synes det er litt pussig at de gjør de prioriteringene.

 

 

 

 

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS