– Det er skremmende hvor likt tonefallet er sånn som jeg ville ha lest det, sier Julie Tran.

Kunstig intelligens

Julie Tran er VGs nye KI-stemme

VG lanserer KI-drevet nyhetsopplesning.

Publisert Sist oppdatert

Hvis du velger å lytte til VGs nyhetsartikler er det en kloning av stemmen til VG-journalist Julie Tran du hører. 

– Vi er klar over at brukeropplevelsen foreløpig ikke er perfekt, men vi har valgt å lansere tjenesten nå for å kunne teste den i reelle situasjoner og lære fra brukernes tilbakemeldinger. Dette vil være essensielt i videre utvikling av tjenesten, slik at vi kan tilpasse oss behovene til brukerne våre, sier Emilie Hald Torp, leder for lyd i VG, i en pressemelding.

Hun poengterer at dette bare er begynnelsen på noe som kan bli svært viktig for å gjøre journalistikken mer tilgjengelig for et bredere publikum.

Tjenesten bruker kunstig intelligens (KI) for å analysere skriftlig tekst og konvertere den til tale i sanntid. Dette skjer ved hjelp av avanserte algoritmer som kartlegger tekstens struktur, setningsflyt og tonefall, skriver VG i pressemeldingen.

Julie Tran, som til vanlig jobber som breaking-journalist i VG, sier hun er stolt av å eie den nye KI-stemmen:

– Jeg synes det er veldig gøy. Så er det jo litt spesielt å høre «meg selv» lese opp artikler. Det er skremmende hvor likt tonefallet er sånn som jeg ville ha lest det. Så har jeg fått tilbakemeldinger fra folk som har lurt på om jeg leser hver og en artikkel. 

En infoknapp plassert ved siden av avspilleren i toppen av alle artikler, opplyser om at dette er KI-generert lyd. 

– KI-en genererer ikke noe nytt innhold, men presenterer våre menneskeskapte artikler i et nytt format, slik at de kan nå ut til et bredere publikum, sier Hald Torp.

Powered by Labrador CMS