Filmskaper Ulrik Imtiaz Rolfsen i samtale med generalsekretær Arne Jensen i Norsk Redaktørforening før Høyesteretts kjennelse ble opplest. Foto: Glenn Slydal Johansen

Rolfsen-dommen vekker internasjonal interesse

Høyesteretts avgjørelse kan få betydning for kildevernsaker i andre land.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er Klassekampen som tirsdag skriver at det internasjonale jussmiljøet har fattet interesse for kjennelsen. Overfor avisen beskriver ytringsfrihetsekspert Agnes Callamard fra Columbia-universitetet i New York avgjørelsen som et velargumentert og modig forsvar for ytringsfriheten mot ulovlige innskrenkninger fra sikkerhetstjenesten.

– Det er en kjennelse som står i sterk kontrast til trenden innenfor jussen i Europa og resten av verden, sier Callamard til Klassekampen.

Avgjørelsen fra Høyesterett er nå nominert til Columbia-universitetets pris for beste juridiske kjennelse i løpet av fjoråret.

Dunja Mijatovi fra Organisasjonen for samarbeid og sikkerhet i Europa (OSSE) mener kjennelsen må sette presedens for lignende saker i Europa.

Advokat Vidar Strømme som representerte Norsk Redaktørforening som partshjelper for Rolfsen under saken mener også avgjørelsen kan få betydning i andre land.

Powered by Labrador CMS