Redaktør i Rett24 Kjetil Kolsrud fra hjemmekontoret. Han mener TV-mediumet har store utfordringer i dagens mediehverdag. Foto: Privat

MORGENRUTINEN:
– Hallo, jeg er mann (44). ALT irriterer meg

Men på hjemmekontoret kan ingen høre Kjetil Kolsrud i Rett24 gneldre, ifølge han selv.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I spalten Morgenrutinen stiller Journalisten de samme spørsmålene til en rekke personer som er tett på mediebransjen.

Kjetil Kolsrud er redaktør, reporter, redaksjonsassistent, markedssjef og daglig leder i Rett24.

Her kan du lese flere Morgenrutinen.

– Kaffe eller te?

– Kaffe. Aldri skjønt meg på te.

– Hva har du på nattbordet?

– Mobil med Kindle-app og laptop.

– Når om morgenen starter hodet å tenke jobb, og hvilke medier må du innom?

– 0700, når klokka ringer. Det første jeg gjør er å åpne laptopen, mens kona mi serverer meg kaffe på sengen. Dette er en rutine hun har lagt inn for å beskytte mitt skjøre, mannlige selvbilde fra det faktum at det er hun som drar på kontoret for å tjene penger, mens jeg får barna opp og på skolen.

– Hvilken overskrift skulle du ønske du så på trykk i dag?

– «Alle eksperter enige – i år tar LSK alt».

– Hvor leter du etter gode saker?

– Det viktigste for meg er å følge med på alt som kommer ut fra domstolene, Stortinget og regjeringen. Nok å skrive om der, og lett å følge fra en laptop på kjøkkenbordet. Men ellers er vel oppskriften den samme som den alltid har vært. Ha kontakt med mange mennesker. Om alt mulig.

– Om du kunne velge hvem som helst, hvem har du mest lyst til å intervjue ansikt til ansikt og hvorfor?

– Christian Magnus Falsen. Grunnlovens far. Han har vært død i snart 200 år, men ville vært artig å grille ham om jødeparagrafen. Han har sluppet litt billig unna.

– Hva er din viktigste egenskap som journalist, og hvordan bruker du den?

– Evnen til å levere godt nok veldig fort. Jeg lager lite som gnistrer, men veldig mye som er ålreit. Nå for tiden skriver jeg 10 nyhetssaker i uken. Omtrent som da jeg var ung vikar i Aftenposten for 20 år siden. Nyttig da, nyttig nå.

– Hva er det gøyeste eller rareste du har opplevd i jobben?

– Det rareste jeg har vært med på, var uten tvil rettssaken etter Knutby-drapet, i Uppsala tingsrätt. David Lynch møter The Twilight Zone. Hvor ofte får du se Kristi Brud i vitneboksen lissom.

– Hvilket journalistisk arbeid inspirerte deg sist, og hvorfor?

–Her vil jeg gi en shoutout til Gard Michalsen. Hans suksess med Medier24 ga meg tro på at mitt eget prosjekt kunne funke.

– Hva irriterer deg aller mest med norske medier?

– Hallo, jeg er mann (44). ALT irriterer meg. Selv irritasjonsmomentene var jo bedre før. Men på hjemmekontoret kan ingen høre deg gneldre.

– Hva er den største utfordringen akkurat nå, for mediebransjen generelt og der du jobber?

– Jeg er usikker på om det finnes én, felles utfordring for mediebransjen. Men den som har størst grunn til bekymring, må da være TV? At det fortsatt omsettes TV-reklame i slike enorme volum som i dag, virker ikke logisk.

– Hvem i all verden ser TV-reklamer? Minner meg litt om bruktboligannonsene i Aftenposten sånn rundt 2006-2007. De var fullstendig utdatert som produkt for lengst, men pengene flommet inn likevel. Problemet er at det som er logisk, har en tendens til å vinne i lengden.

– Hvilket bilde eller video fikk deg sist til å stoppe opp?

– Den er lett! Det er «På ett pust»-bildene til Aleksander Nordahl, som nesten daglig dukker opp i Facebook-feeden min. For en fotokunstner! Månebildene til min gamle Aftenposten-kollega Stein Bjørge er også alltid en fest.

– Og så må jeg nevne rockebildene til Paal Audestad. Stor kunst det også. Han tok faktisk bryllupsbildene våre en gang i tiden. En fantastisk fotograf.

– Hva er det lengste du har klart å være uten mobilen?

– En gang glemte jeg telefonen på badet, og oppdaget det ikke før jeg var kommet helt inn i stuen.

– Når logger du av for kvelden?

– Målet er 0030, men oftest blir det 0130. Jeg liker å jobbe sent. Til gjengjeld logger jeg ofte av en stund når barna kommer hjem fra skolen klokken 14. Fint med hjemmekontor. Og jeg jobber stort sett aldri mellom 17 og 22.

Powered by Labrador CMS