Engesland får pepper av klubblederen

Klubbleder i KK Cecilie Klem er overrasket over måten Engesland har opptrådt på.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag ble det klart at Bente Engesland trekker seg som sjefredaktør i KK. Engesland gikk i protest mot det hun kaller en omlegging til lettere redaksjonell profil i bladet.

– Ingen kommunikasjon

Klubblederen forteller at hun ikke er blitt informert om endringen Engesland refererer til.

– Som klubbleder jeg blir oppgitt og overrasket når jeg ser utspillene og beklager dem sterkt, sier Cecilie Klem.

Klem forklarer at hun og klubben kun har mottatt beskjed om at det skjer strategiarbeid i bladet, men at det ikke har vært indikert noe annet enn produktjusteringer.

– Naturlig justeringer

Klem mener at det er paragrafer i hovedavtalen til ukepressen som hjemler for at klubbene skal informeres når det skjer større endringer. Også endringer som Engesland indikerer vil skje gjennom sin avgang.

– Som tillitsvalgt mener jeg klubben burde vært informert dersom det Engesland sier er sant. I mine øyne ville det vært et grovt brudd på hovedavtalen dersom det stemmer, sier Klem.

– Vi har ikke ant noe, og når Engesland forteller at hun har grunnet på denne endringen siden februar, er det svært overraskende.

Klubblederen mener samtidig at det ikke ligger noen dramatikk rundt justeringen.

– Tillit til Arnstad

– Vi har fått forsikringer fra konstituert sjefredaktør Ellen Arnstad om at det ikke ligger noe i planene deres som kan sies å være et skifte av redaksjonell profil. Vi har i dag fått forsikringer om at vi ikke skal bli et lettere blad. Vi har justert i forhold til dette markedet med flere konkurrenter, det gjør vel alle når markedet endrer seg.

– Jeg har ingen grunn til å tvile på det Arnstad har forsikret om i dag. Det er full tillit til henne, og det er god stemning i redaksjonen. I den situasjonen blir jeg veldig overrasket og litt skuffet når Engesland går ut på den måten hun gjør. Det er veldig merkelig å se det hun sier.

Powered by Labrador CMS