Romanvinner Hege Løvstad Toverud og redaksjonssjef Bjørg Larsen Rygh i Cappelen Damm. Foto: Lars O. Toverud

KK-journalist ble romanvinner

Får utgitt egen serie på Norges største forlag - samt 200.000 kroner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Cappelen Damm utlyste sin manuskonkurranse for serieromaner for sjette gang før jul. Forlaget har nå valgt journalist Hege Løvstad Toverud som vinner blant 214 innsendte bidrag. Det er nesten dobbelt så mange som i tidligere konkurranser.

Journalist og danser

Løvstad Toverud er fra Tromsø, er bosatt Oslo og jobber for ukebladet KK. Hun er tidligere ballettdanser med jobb på Stora Teatern i Göteborg.

Hun har journalistutdanning fra Høgskolen på Lillehammer og har i flere år jobbet som journalist og regissør for NRK, blant annet med Brennpunkt, TV-aksjonen og Forbrukerinspektørene. Løvstad Toverud har også jobbet i ukebladet Allers og blant annet oversatt Frøken Detektiv til norsk.

– Det var nesten en «ut av meg sjæl-opplevelse» da jeg fikk telefon om at jeg hadde vunnet. Og sånn er det i grunnen litt ennå. Egentlig har jeg lyst til å avsløre handlingen i serien med det samme, for jeg synes den er så bra! Men jeg får bare holde meg , sier romanvinneren i en pressemelding.

Barn på kjelke

Forlaget skriver at fortellingen som grep juryen begynner i en kald, vinterlig fjellbygd, hvor en fortvilet og lutfattig mor må redde livet til sine to barn ved å sende dem fra seg – på en kjelke ned en skråning. Barna blir heldigvis funnet og tatt om hånd av voksne som vil dem vel, men deres liv tar en uventet vending, og de havner i et meget spesielt miljø.

Mer vil verken forlag eller forfatter røpe av handlingen, for det kan ta flere år før serien er klar til å møte leserne.

Powered by Labrador CMS