Ledelsen vil ha lettere KK

Bente Engesland går av som sjefredaktør i KK fordi konsernledelsen vil endre den samfunnsaktuelle profilen hun har bygget opp.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I en pressemelding begrunner Engesland sin oppsigelse med at fusjonen i Allergruppen har ført til endret forlagsstrategi og en ny linje for KK.

– Hva er den nye linja for KK?

– Det er det naturlig at konsernledelsen svarer på. Det jeg kan si er at jeg har en strategi for merkevarebygging og utvikling av journalistikken i KK. De velger en annen linje, og sjefredaktøren må etter min mening være hundre prosent dedikert til prosjektet, sier Engesland til Journalisten.

Samfunnsaktuelt

Etter det Journalisten erfarer vil konsernledelsen ha et blad som trekker i lettere retning enn dagens blad. Siden hun tok over som sjefredaktør i 2005 har hun bygget opp bladets samfunnsorienterte profil med store krav til aktualitet. Hun har også vært opptatt av konkurransen med avisenes helgemagasiner.

– Jeg står fortsatt for det samme, sier Engesland, som legger til at hun har full respekt for at konsernledelsen gjør sine valg.

– Men for meg er det nå naturlig å søke nye utfordringer.

Hun understreker at hun har trivdes veldig godt i KK og har bare godt å si om sine medarbeidere.

– Det er en fantastisk flott redaksjonen som jeg har elsket å jobbe i, sier hun.

– Hva skal du gjøre nå?

– Jeg vurderer flere muligheter.

Latterlig

Administrerende direktør i Allergruppen, Roger Hansen, sier de har en løpende dialog med alle sine redaktører om bladenes utvikling.

– Det er klart når KK faller i opplag er det naturlig å stille spørsmål om hva man skal gjøre. En sånn diskusjon har vi også hatt med Engesland, og mer er det egentlig ikke å si om det.

– Men kan du si noe om hva slags blad dere vil ha?

– Nei, av ulike årsaker kan jeg ikke det. Men det som har framkommet i mediene om at KK skal drive med Se og Hør-journalistikk er helt latterlig. Det er overhodet ikke aktuelt. KK vil fortsette som et kvalitetsprodukt, forsikrer Hansen.

Ikke konkret

– Vil leserne merke stor forskjell?

– Vi har ikke laget konkrete planer for hva KK skal være. Vi må først ansette ny sjefredaktør og begynne diskusjonen med vedkommende. På kort sikt blir det ikke store endringer. Så får tida vise hvordan bladet utvikler seg.

– Når regner dere med å ha ny sjefredaktør på plass?

– KK er et attraktivt blad å jobbe i, og vi er allerede i dialog med noen personer. Vi håper derfor å få en løsning om relativt kort tid.

– Før sommerferien?

– Ja, sier Roger Hansen.

Powered by Labrador CMS