Baard Zakariassen. Foto: Birgit Dannenberg

– Jeg er jævlig skuffa

Styret i TV 2 ville ikke følge ønskene fra Klubb2.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

130 årsverk skal kuttes i TV 2, det ble vedtatt på et styremøte torsdag, skriver Kampanje. Dermed valgte TV 2-styret å ikke følge ønsket fra Klubb2 om å avvente resultatet fra kabeltvistenemda, og konsesjonstildeling, før en nedbemanning gjennomføres.

– Jeg er jævlig skuffet over vedtaket. Det vi har krevd er nøkternt og saklig begrunnet. Med et lite offer på tid fra eierne kunne vi kanskje sikret noen ansatte fra oppsigelse. Jeg synes det er utrolig trist å få den beskjeden, sier klubbleder Baard Zakariassen.

Stemte mot

De ansatte har tre representanter i styret. To av disse, hvorav minst en er medlem av NJ og Klubb2, har stemt med ledelsens forslag og dermed mot Klubb2s ønske om å utsette nedbemanningene.

– Det er jeg selvfølgelig skuffet over. Det er naturlig nok ekstra trist at de stemte slik. Samtidig er ansatterepresentanter fristilt og klubbene har ingen muligheter til å instruere dem.

I uttalelsen onsdag kveld gjorde klubbstyret det klart at det vil bli en utfordring dersom ledelsen ikke følger klubbens ønsker. Hvilke reaksjonsformer som kan bli aktuelle, ønsker Zakariassen ikke utdype.

Aksjoner

– Jeg bryr meg ikke med å legge ut om våre planer fremover. Det må vi holde internt, sier han og legger til: – Klubben tar helt avstand fra aksjoner på noen som helst måte, det er vi forpliktet til. Vi har opptrådt ryddig og saklig hele veien, og det kommer vi til å fortsette med.

Etter det Journalisten kjenner til fremmet flere medlemmer i Klubb2 mulige aksjoner, noe som ble avvist av klubbstyret.

Powered by Labrador CMS