Malcolm Bidali har blogget om hvordan det er å være fremmedarbeider i Qatar. Han er løslatt, men fortsatt siktet av qatarske myndigheter.

Qatar løslot bloggeren Malcolm Bidali

– Endelig! Malcolm Bidali er løslatt i Qatar, skriver NFF.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Qatars myndigheter har løslatt den kenyanske bloggeren og fremmedarbeideren Malcolm Bidali (28) etter sterkt press fra blant andre Amnesty.

Det opplyser Norges Fotballforbund i en Twitter-melding. Forbundet har tidligere bedt Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) om å kreve Bidali løslatt.

– Endelig! Malcolm Bidali er løslatt i Qatar. God nyhet før kveldens landskamp. Tiltalen mot ham er imidlertid opprettholdt. Vi er i dialog med Fifa og Amnesty om saken, skriver NFF.

Ifølge NRK var det sju blogginnlegg der Bidali fortalte om livet som fremmedarbeider i Qatar, som gjorde at han ble arrestert 4. mai.

Formelt er han anklaget for «lovbrudd knyttet til å ha mottatt betalinger av en utenlandsk agent for å opprette og distribuere desinformasjon i Qatar», men menneskerettighetsorganisasjonen Migrant Rights, som Bidali skrev for anonymt, mener det er bloggene som gjorde at han ble pågrepet.

Qatar skal arrangere fotball-VM neste år og har fått verdenspressens søkelys på seg etter avsløringer om menneskerettighetsbrudd og dårlig behandling av fremmedarbeidere.

Powered by Labrador CMS