– Spill og sosiale nettverk skal redde Mecom

Montgomery svarte tillitsvalgte på rykter rundt selskapets halvårsresultater.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I en telefonkonferanse i dag morges orienterte Mecom-sjef David Montgomery og selskapets finansdirektør John Allwood de konserntillitsvalgte om gårsdagens halvårsresultat og konsernets fremtidige strategi.

Blant spørsmålene de fikk var realiteten bak en artikkel i The Daily Telegraph som hevdet Mecom ønsket å vokse gjennom gambling og sosiale nettverk. Til det skal Montgomery ha svart at han har uttalt seg om «gaming», som både kan bety nettspill og pengespill, ikke «gambling».

Bekymret for gjeldsgraden

Spesielt var de tillitsvalgte urolige for gjeldsgraden i Mecom.

– Både medieanalytikerne og vi er bekymret for gjeldsgraden, men Mecom-ledelsen sier den er godt innenfor det som er akseptabelt for denne type selskap, forteller konserntillitsvalgt Marianne Østlie.

I går gikk majoritetseier Morten Lund i danske Nyhedsavisen til kraftig angrep på danske medier for det han hevdet var deres manglende vilje til å skrive sannheten om hans konkurrent Mecom, som eier Berlingske Officin i Danmark.

Bakgrunnen var Mecoms halvårsresultater og Berlingskes tap som fremkom der.

«… tapet på 78 millioner kroner er uten renter, så Mecom må svinge pisken i andre land for å kunne håndtere gjelden sin på 6 milliarder kroner. Bankene banker på døren til Mecoms hovedkontor mens du leser dette, fordi lånene ikke må overstige 3,5 ganger gruppens inntjening (EBITDA),» skrev han på bloggen sin, og hevdet dette betød begynnelsen på slutten for konkurrenten hans.

Selv oppgir Mecom i resultatmeldingen som ble presentert i går at lånegraden var 3.12 ganger inntjeningen mot slutten av årets første seks måneder – innenfor lånerammene på henholdsvis 3,25 og 3,75 ganger EBITDA.

Norge leder an

Mecom-ledelsen skal spesielt ha trukket fram to områder som sentrale: Digital satsning, hvor Norge ble fremhevet som best i klassen, og måten Lisbeth Knudsen reorganiserer Berlingske på i vertikaler. Sistnevnte skal bli en mal for fremtidig mediehustenkning i Mecom.

– Det som skjer i Danmark er selvsagt lite overførbart til Norge fordi vi mangler hovdestadsfokuset og de nasjonale avisene, men Tyskland bør nok merke seg dette. Mecoms aviser der, med blant annet Berliner Zeitung, Netzeitung og diverse magasiner, kunne passe godt inn i denne måten å jobbe på, sier Østlie, og legger til:

– Konklusjonen på telefonkonferansen er at vi har sett halvårsresultater som sikkert kunne vært bedre, men det er nå som det er. Det viktigste som kom ut av møtet var den overordnede gjennomgangen av det som skjer i selskapet og muligheten til å få svar på det vi lurte på.

Powered by Labrador CMS