Foto: Birgit Dannenberg

Avviser ledelsens frister

Klubb2 vil ikke ta stilling til TV 2-ledelsens kuttforslag. Fristen ble for kort.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I dag, onsdag, skulle Klubb2 levere sin innstilling til om de skal godta kutt i pensjon og lønn, gå for et nulloppgjør og se goder som gratislisens forsvinne ut av vinduet. Den kan Alf Hildrum og resten av ledergruppa i TV 2 se langt etter. I hvert fall en stund.

Eksperter

– Nå roer vi ned. I utgangspunktet skulle vi ta stilling til flere av de foreslåtte kuttene til i dag. Men vi er blitt enige om er at det er altfor kort tid til å vurdere økonomien i TV 2 og konklusjonen ledelsen har trukket av den, sier klubbleder Baard Zakariassen.

Han forteller at vedtaket ble sendt til ledelsen før klokken 12.

Som Journalisten fortalte tidligere denne uken, ønsker de tre fagforeningene i TV 2 å hente inn eksterne eksperter til å se på økonomien i TV-selskapet. Dette skal gjøres for å vurdere om ledelsen overdriver krisen.

Enige

Klubblederen forklarer at det var stor enighet om å vente med konklusjonen.

– Stemningen på møtet var veldig god. Folk stiller seg helt klart bak oss, vi har fått gode tilbakemeldinger om at vi tar prosessen på en rolig måte.

Zakariassen forklarer at klubben ikke vil binde seg til noe tidspunkt, men mener at første prioritet nå er å få alle kort på bordet og dermed full oversikt over økonomien. Klubben peker på at TV 2 tjener penger og at Aftenposten, som brutalt har fått merke finanskrisen, velger å ikke kutte i lønn og pensjon, som er to av forslagene fra TV 2-ledelsen.

– Vi er veldig fornøyd med vedtaket fra klubben fordi de stiller seg åpne til å diskutere det vi har foreslått. Og det er ingen tvil om at de ansatte har forstått alvoret, sier kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy. Han håper på at man i TV 2 skal ha kommet til en konklusjon på spareprogrammet før sommeren.

Powered by Labrador CMS