Vil unngå oppsigelser i TV 2

70 millioner kroner skal kuttes i TV-selskapet.

Publisert Sist oppdatert

Kuttene på 150 millioner kroner som TV 2 allerede har tatt er ikke nok, nå må TV-selskapet kutte ytterligere 70 millioner kroner.

Personalkost ned

Ifølge leder i Klubb2 Baard Zakkariassen, er det i første omgang snakk om kortsiktige besparelser. Derfor håper og tror han at det ikke blir aktuelt med nedbemanning.

– Vi må for all del unngå oppsigelser i et slikt usikkert marked som det er nå, sier han.

Mandag var klubbene i TV 2 i møte med ledelsen i selskapet. Der kom det fram at ledelsen vil ha ned personalkostnadene, og mener de kan hente en del besparelser på områder som pensjon, nulloppgjør og reduksjon av lønn, slik iBergen fortalte før helgen. Zakkariassen forteller at det også kan gå utover goder som både er tariffestet, og som ikke er det.

– På generelt grunnlag er det ekstremt liten vilje til å si fra seg goder og penger som er forhandlet fram over lang tid. Det første vi må finne ut av er om vi er enige i fremstillingen og behovet.

Fagforeningene NJ, Nito og Parat har hentet inn eksterne økonomieksperter for å se på sparebehovene i TV 2. Styret i Klubb2 møtes tirsdag for å drøfte forslagene fra ledelsen, før de på et allmøte onsdag vil orientere de ansatte.

Powered by Labrador CMS