Dansk parti lover nettpenger

Socialdemokratene vil gi mer penger til fagpressen og frittstående internettmedier.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I likhet med i Norge er valgkamp i full gang i Danmark. Tre dager etter at vi velger våre lokale folkevalgte, skal danskene stemme over hvem som skal ha makten i Folketinget.

Lover endring

I et intervju med danske Journalisten lover nå Socialdemokratene en omlegging av den nåværende mediestøtten. Frittstående nettaviser som altinget.dk og avisen.dk kan vente seg mer støtte dersom det blir regjeringsskifte i Danmark.

– Vi vil gjennomføre en endring av mediestøtten så den i større grad tilgodeser de nye medieplattformene - herunder frittstående internettmedier, sier mediepolitisk talsmann Mogens Jensen i Socialdemokratene til Journalisten.dk.

Fagpresse-støtte

Han taler, ifølge fagbladet, også varmt for å gi etableringsstøtte til slike internettmedier i de første tre til fem leveårene.

Partiet vil også gjeninnføre en portostøtte som ble fratatt fagpressen i 2004. I tillegg ønsker Socialdemokratene et eget fond som skal gi støtte til gravende journalistikk.

Hvem Jensen vil ta penger fra sier han ingenting om, men for fagpressen presiserer han at posten utgjør en liten andel av den totale mediestøtten.

Leder målingene

Jensen, som er en het kandidat til kulturministerposten dersom partiet kommer til makten, ønsker å bygge omleggingen på resultatene fra utvalget om den fremtidige mediestøtten. Den ble ledet av den konservative Henning Dyremose, og ble lagt fram tidligere i år.

Ifølge den siste meningsmålingen fra b.dk ligger Socialdemokratene an til å få flertall i parlamentsvalget sammen med partiene Socialistisk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Enhedslisten.

Powered by Labrador CMS