Anne Aasheim. Foto: Kathrine Geard
Anne Aasheim. Foto: Kathrine Geard

Dagbladet vil tjene på kultur

Stor betalingsvilje blant avisas lesere, hevder Anne Aasheim.

Publisert Sist oppdatert

– Våre lesere er store kulturkonsumenter og villige til å betale masse for dette, sa Anne Aasheim under et foredrag for New Media Network.

Dagbladets sjefredaktør presiserte at hun ikke tilhører dem som vil ta betalt for redaksjonelt innhold, men hun ser store inntektsmuligheter innenfor nisjer som kultur. Avisa jobber med flere større utviklingsprosjekter vi kommer til å se resultatene av først til neste år, fortalte hun.

Ikke søkt pressestøtte

Avisens negative resultatutvikling har fått mange til å spørre om det straks kommer en søknad om pressestøtte, dersom Dagbladledelsens ønske om å oppheve pressestøttens skille mellom abonnements- og løssalgsaviser får gjennomslag. Det var Dagens Næringsliv som i går fortalte om Dagbladets initiativ.

På spørsmål fra Journalisten om Dagbladet seriøst mente at de vil ha pressestøtte bare som en teoretisk mulighet, sier Aasheim:

– Det er veldig bra at vi får satt det på agendaen. Pressestøtten har ikke vært revidert på veldig lenge og Giske har varslet et mediestøtteutvalg så lenge at det er på tide å få satt det ned. Ordningen har ikke tatt innover seg de dramatiske endringene i medielandskapet. Den har hatt sin funksjon, men er nå gått ut på dato.