Mer til medieforskning

56 søkere venter på avklaring. Nå kommer pengene.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Institutt for journalistikk i Fredrikstad fikk bevilgningen fra staten redusert med 2,5 millioner kroner i år. Dermed selges kurssenteret og bemanningen reduseres.

Bevilgningen til IJ går over samme budsjettpost som bidraget til RAM – Rådet for anvendt medieforskning. Der har man ventet et par uker på tildelingsbrevet fra Kulturdepartementet der nøyaktig beløp for 2013 blir klart.

Beroliget

Dermed har RAM, et rådgivende organ for Medietilsynet, måttet berolige søkerne med en epost om at årets stipendtildeling er forsinket.

Uklarheten dreide seg tilsynelatende om et mindre beløp, nemlig hvilken justering departementet ville gjøre for siste års prisstigning.

Onsdag ettermiddag hadde RAM ennå ikke fått beskjed, fortalte Jan Erik Andersen i Medietilsynet. Men det viser seg at saken er avklart i departementet, og med positivt utfall for RAM.

Øker 17 prosent

Nå viser det seg at Rådet for anvendt medieforskning får 3.4 millioner kroner i 2013. Det er en økning fra 2.9 millioner i 2012, opplyser statssekretær Mina Gerhardsen i en epost til Journalisten.

- Det var gledelig, sier Andersen, som kaller årets bevilgning et positivt brudd etter ti år der bevilgningen har stått stille på 2,9 millioner.

Han forteller at RAM-støtte for 20 år siden stort sett gikk til medieforskere, men at rådet de siste årene har foretatt en vridning slik at mer penger går til praktikere fra mediebransjen.

Årets 56 søkere får snart beskjed om de kan gå videre med prosjektet sitt:

- Vi har varslet at det skjer så snart tildelingsbrevet foreligger.

 Departementet ba RAM legge særlig vekt på medievaner hos barn, ungdom og innvandrere i årets tildelinger.

 

Powered by Labrador CMS