Fredriksstad Blad ringte feil Morgan Andersen

Elendig for omdømmet, sier redaktør.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I går publiserte Fredriksstad Blad en nettsak om at skatteetterforskere mener at Fredrikstad FKs (FFK) transaksjoner i forbindelse med spilleren Raio Piiroja er fordekt virksomhet for å unngå skatt.

En av personene avisa innhentet kommentar fra var Morgan Andersen, som var daglig leder i FFK på tidspunktet for transaksjonene.

Problemet var bare at avisa ringte feil Morgan Andersen.

Manglende kontrollspørsmål

– Vi brukte telefonen til å innhente ulike kommentarer til saken. Men i Fredrikstad er det to som heter Morgan Andersen. Når vi ringer klarer vi ikke registrere at det er en annen stemme enn den riktige Morgan Andersen, sier ansvarlig redaktør Erling Omvik i Fredriksstad Blad.

Ifølge redaktøren svarte vedkommende at han kjenner til saken, men at han ikke ønsket å kommentere den. Omvik sier at avisa ikke stilte de kontrollerende spørsmålene som gjorde at de oppdaget at det var feil person de snakket med.

Lå ute i to timer

Uttalelsene fra vedkommende ble liggende ute i to timer før riktig Morgan Andersen gjorde avisa oppmerksom på blunderen.

– Da la vi ut en beklagelse i fet skrift høyt opp i saken. Den rette Morgan Andersen ville heller ikke kommentere saken så sånn sett har vi ikke publisert noe i motstrid. Men det var en formulering der om at han la på røret som var sterkt beklagelig.

«I forsøket på å få en kommentar fra Morgan Andersen, som i 2007 var daglig leder i FFK, kom vi i skade for å ringe til feil Morgan Andersen. Vi beklager derfor at angivelige kommentarer fra den tidligere FFK-lederen en periode har vært publisert i vår nettutgave», lyder beklagelsen.

Beklager

Redaktøren beklager feilen sterkt og sier at de tar lærdom av episoden.

– Det bør ikke skje, men kan skje. Det er elendig for vårt omdømme at sånt skjer. Det er en vekker for oss.

Tror ikke på spøk

– Ble dere utsatt for en spøk fra den første Morgan Andersen?

– Vi har ikke grunn til å tro at han skulle lure oss. Han har fått mange slike telefoner tidligere og er godt trenet i å håndtere det. Det beror på en misforståelse og at vi ikke var våkne nok i intervjusituasjonen.

– Det er ikke grunn til å klandre den uriktige Morgan Andersen. Vi tar det på vår kappe, sier Omvik.

Det har ikke lyktes Journalisten å få tak i det vi tror er den «andre» Morgan Andersen onsdag.

Powered by Labrador CMS