Krangel om juks og skittkasting

NA24 jukser, klager E24-redaktør Hans Christian Vadseth. Vadseth driver med skittkasting, svarer NA24-redaktør Inge Berge.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

E24 sendte mandag en klage til Mediebedriftene, om at NA24 bryter reglene for trafikktelling. Ifølge klagen oppdateres NA24s førsteside og seksjonsforsider automatisk hvert femte minutt, mens reglene for trafikktelling tilsier at intervallet mellom oppdateringer må være minimum ti minutter.

– På den måten tilegner NA24 seg trafikk som de ikke har, og i løpet av en uke kan det bli ganske mye. Siden statistikken for sidevisning er vesentlig for annonsører når de tar sine beslutninger for hvor de skal annonsere, er dette et alvorlig regelbrudd, kommenterer Vadseth sin klage med.

Flere dager, ingen feilretting

I klagen som er stilt til styringsgruppen i Mediebedriftene skriver Vadseth at han har fått opplyst at NA24 ble gjort oppmerksom på dette torsdag, men at kildekoden mandag viste at NA24 ikke har rettet opp den feilaktige kodingen.

– Dette føyer seg bare pent inn i mønsteret med skittkasting som Vadseth driver med. Jeg har ikke hørt noe om dette før du ringer, og jeg har vært helt uvitende om at vi skulle ha gjort noe feil. Vi har handlet i god tro, og dersom vi faktisk har gjort en feil vil vi selvsagt rette opp den omgående, sier Berge.

Tilliten svekkes

Hans Christian Vadseth hevder at det ikke var E24-folk som gransket kildekoden til NA24, men at utenforstående gjorde hans stab oppmerksom på dette i forrige uke.

– Med juks som dette undergraves tilliten til mediet, og det er alvorlig, sier Vadseth. Med hjelp av kalkulatoren regner han ut at dersom 500 brukere lar pc’en stå på et helt døgn på en bestemt forside, vil det påståtte jukset resultere i 504.000 ekstra sidevisninger pr. uke.

– Jeg har ingen formening om denne type juks er vanlig, men dessverre har jeg inntrykk av at sfæren rundt TV 2 Nettavisen har vært involvert i flere regelbrudd enn andre nettsteder, sier Vadseth.

– Om ikke E24-folk selv har gransket vår kildekode, så er det sikkert noen i VG-miljøet. E24/VG-gjengen driver med så mye systematisk drittslenging mot andre at det nesten blir mafialiknende tilstander, svarer Berge.

Powered by Labrador CMS