Redaktør med to hatter

Andreas Reitan er redaktør i lokalradioen Nea Radio. Han er også forstanderskapsleder i den lokale sparebanken. I forrige uke intervjuet Reitan sin egen banksjef for sin egen radiostasjon.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Jeg er klar over at dette kan være en utfordring, noe jeg også ga uttrykk for da jeg ble valgt som leder av bankens forstanderskap for fire år siden. Men jeg mener jeg klarer å balansere de to hattene, sier Reitan om sine to verv i henholdsvis Nea Radio og Selbu Sparebank.

Erfaren radiomann

Reitan har drevet med lokaljournalistikk i snart 30 år, hvorav de siste 22 årene som redaktør i Nea Radio i Selbu. Han innrømmer at han flere ganger har intervjuet banksjefen eller laget andre innslag om banken for sin radiostasjon.

– Det har heller ikke manglet på kritiske innslag, som da Dagbladet nylig kåret Selbu Sparebank som «verst i klassen» i en stor rentetest. Det konfronterte vi selvsagt banken med, og det var ikke noe «søtt» intervju Nea Radios reportre da gjorde, sier Reitan.

Flere hatter

Han tilføyer at han ved flere anledninger også har overlatt saker om banken til andre medarbeidere i Nea Radio, grunnet sin dobbeltrolle.

– For jeg ser jo at det innimellom kan være problematisk. Men i lokaljournalistikken må du være forberedt på å bære flere hatter, enten det handler om familie, naboer, venner eller det lokale næringslivet. Jeg mener jeg har klart denne balansegangen godt, så får jeg bare akseptere at andre kan ha en annen mening om dette, sier Reitan.

Powered by Labrador CMS