Få vil kjøpe Newsweek

OPPDATERT: Bud kommet inn.

Publisert   Sist oppdatert

Den konservative magasinutgiveren Newsmax skal ha lagt inn bud på Newsweek. Selskapet gir ut bladet og nettsiden med samme navn. Ifølge MediaGuardian skal redaksjonen til Newsmax helle mot det republikanske partiet.

The Washington Post Company er på jakt etter kjøpere til sitt ukentlige nyhetsmagasin Newsweek. Magasinet har, sammen med sin konkurrent Time, slitt hardt med økonomien de senere årene. Newsweek tapte over 181 millioner kroner i fjor.

For en stund tilbake varslet eieren at bladet er til salgs, men det viser seg at det er begrenset med kjøpere i den nye medieøkonomien. Det til tross for at bladet i første kvartal hadde redusert underskuddet til 14,9 millioner kroner, skriver the New York Post.

The Wall Street Journal (eid av Rupert Murdoch, slik NY Post er) skriver at investeringsselskapet OpenGate Capital, som eier blant annet TV Guide, er blant mulige kjøpere av nyhetsmagasinet.

Andre antatte interessenter, deriblant Bloomberg LP og Mort Zuckerman som eier U.S. News & World Report, har sagt de ikke er interessert i å kjøpe magasinet.